„Šimtukininkai“ nusivylė – Kauno merui rankos paspausti neteko | Kas vyksta Kaune

„Šimtukininkai“ nusivylė – Kauno merui rankos paspausti neteko

R. Tenio nuotr.

Valstybinių brandos egzaminų sesijos metu abiturientai atrodė nusivylę užduotimis bei savo pasirodymais. Vis dėlto daugiau nei 200 kauniečių gavo aukščiausius, 100 balų, įvertinimus.

[galerija kiek=”24″]

Ketvirtadienį Kauno rotušėje iškilmingai apdovanotas 41 abiturientas, gavęs du ar tris aukščiausius valstybinių brandos egzaminų įvertinimus. Geriausiai savo turimas žinias parodė Kauno technologijos universiteto gimnazijos moksleiviai (net 67 šimtukus gavę abiturientai), antroje vietoje šįmet – Kauno „Saulės“ gimnazija (35 „šimtukininkai“).

Šiais metais Kauno abiturientams geriausiai sekėsi anglų kalbos valstybiniame egzamine (150 šimtukų) bei informacinių technologijų (32 šimto balų įvertinimai) egzaminuose.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ kalbinti moksleiviai teigė, jog egzaminai toli gražu nebuvo lengvi, o pasiekti rezultatai – ilgo ir atkaklaus darbo vaisius. Jaunuoliai pasakojo, kad planuoja mokslus tęsti užsienyje, o dėl grįžimo į Kauną vėliau dar nėra apsisprendę.

Tiesa, nors susirinkę abiturientai tikėjosi paspausti ranką neseniai po ligos į darbą sugrįžusiam Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui, jiems teko nusivilti – šiame renginyje merą pavadavo Kauno vicemeras Simonas Kairys ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

S. Kairys susirinkusiems priminė, jog jie – valstybės ir Kauno ateitis, o puikūs rezultatai – pavyzdys bendraamžiams. „Dažnai sakoma, kad jūs esate mūsų ateitis, bet čia nieko naujo nesugalvosi, nes čia yra nenuginčijama teisybė. Jūs esate ateitis mūsų valstybės, esate ateitis mūsų miesto. Jūsų rezultatai yra puikus įrodymas jūsų bendraamžiams, kad turint šiek tiek talento, įdedant šiek tiek darbo, galima pasiekti puikių rezultatų ir taip įprasminti savo didžiules pastangas“, – teigė S. Kairys.

Ceremonijoje taip pat apdovanoti 46 „šimtukininkų“ mokytojai. Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog šįmet šimtukais įvertinti buvo 272 Kauno abiturientai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA