Maisto mėgėjai ketvirtadieniais rinksis Santakoje | Kas vyksta Kaune

Maisto mėgėjai ketvirtadieniais rinksis Santakoje

Organizatorių nuotr.

Vasara – puikus laikas mėgautis maistu lauke. Naują madą Vilniuje išpopuliarinęs „Open Kitchen“ formatas šį ketvirtadienį startuos Kaune.

„Open Kitchen“ (liet. „Atvira virtuvė“) idėja į Lietuvą prieš keletą metų atkeliavo iš Slovėnijos. Vienas iš „Open Kitchen“ organizatorių Kaune, Martynas Karpovičius, pasakojo, jog pirmasis tokio tipo renginį Lietuvoje suorganizavo slovėnas Jure Glumac, atsivežęs savo patirtį iš Liublianos. „Į Lietuvą vaikiną atvedė meilė merginai, jis čia užsibuvo ir pamatė, kad mūsuose vyksta turgeliai, kur prekiaujama vietiniais produktais, tačiau tokios vietos, kur ateini ir vyksta ne tik prekyba, bet ir gaminamas maistas atvirame ore, kaip vyksta kitose šalyse, nėra“, – pasakojo vyras.

„Open Kitchen“ yra iniciatyva, kuria stengiamasi sujungti vietinį maistą, muziką ir pramogas. „Esam iniciatyva, kuri nėra vien tik apie maistą: jungiam ir to paties maisto, ir miesto skonius, nes norim, kad tai būtų tik iš vietinių dalykų, tai yra iš to, kas yra būtent Kaune“, – pasakojo M. Karpovičius.

Nuo liepos 14 dienos Kauno Santakos parke startuojantis renginių ciklas kauniečius kvies visą vasarą. Kiekviename renginyje dalyvaus įvairūs restoranai, muzikos atlikėjai, o kartą per mėnesį žadama suorganizuoti ir gyvo garso koncertą. „Aišku, bandysim įnešti ir kitokių pramogų: bus galima žaisti badmintoną, vyks jogos treniruotės. Įvairiai užimsime tiek mažus, tiek didelius“, – apie planus pasakojo organizatorius ir pridūrė, jog kiekvieną ketvirtadienį dalyvaujančių restoranų skaičius turėtų tik didėti.

Šį ketvirtadienį „Open Kitchen“ renginyje dalyvaus 10 restoranų, skambės DJ Daugiam, Ramūno Bartulio (būgnai), DJ B$K ir Tomo Razmaus (Sax) muzika, o nuo 17 valandos prasidės ir „Lindy Hop Social + Street Dance Jam“. Kauniečiai Santakos parke laukiami visą dieną, nuo 11:30 iki 22 valandos.

Naudingas patarimas „Open Kitchen“ dalyviams: turėti grynųjų pinigų ir, jeigu mėgstate piknikauti gryname ore, – patiesalą bei apsaugą nuo lietaus, nors rytoj lyti nežadėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA