Pabandę išdaužti langą, vagys liks gerokai nustebę | Kas vyksta Kaune

Pabandę išdaužti langą, vagys liks gerokai nustebę

Stopkadras

Nors gyvename ir gana saugiais laikais, tikimybė būti apvogtam, ypač vasarą, kai aplink pilna tuščių butų – didžiulė. Ypač populiarėja vadinamos žaibiškos vagystės, kuomet įsibrovėliai išdaužia langą ar vitriną ir spėja pasprukti su nusitvertu grobiu.

Viena iš efektyviausių priešnuodžių prieš žaibiškus apiplėšimus – apsauginė stiklo plėvelė. Pabandę išdaužti tokios plėvelės saugomą langą, vagys liks it musę kandę. Apsaugotas stiklas yra žymiai tvirtesnis, o jei nuo itin stipraus smūgio ir skils – šukės liks prikibusios prie storo ir tvirto apsauginės plėvelės lakšto bei taps rimta kliūtimi įsibrovėliams.

Patikimas būdas pasirūpinti saugumu

„Naujos statybos namuose yra daug didelių langų, mėgstami panoraminiai stiklai iki pat žemės, daugybė žmonių renkasi būstus su lauko terasomis. Šios tendencijos sparčiai populiarėja, kur kas greičiau, nei Lietuvoje mažėja ilgapirščių, kuriuos itin vilioja galimybė brautis į būstą per išdaužtą langą. Todėl, pirmuose aukštuose įsikūrę žmonės galėtų pagalvoti apie galimybę apsaugoti lengvai pasiekiamus langus ir stiklines duris su specialia apsaugine plėvele“, – sako bendrovės „Aša“ direktorė Živilė Vaitkūnienė.

Ž. Vaitkūnienė pabrėžia, kad šios tvirtos ir patikimos apsauginės plėvelės gali puikiai pakeisti sovietiniais laikais išpopuliarėjusias pirmojo aukšto langų grotas, kurios šių laikų vertinimu atrodo siaubingai.

Apsauginės stiklo plėvelės yra klijuojamos iš vidaus, todėl nusikaltėliai nulupti ją neturi jokių galimybių. Jos yra visiškai skaidrios, todėl nematomos ir niekaip nepaveikia šviesos patekimo į vidų. Jei kartais vagiui ir pavyktų suskaldyti stiklą, plėvelė neleis išbyrėti šukėms, o nusikaltėliui prireiks kur kas daugiau laiko pašalinti kliūtį ir patekti vidun. Taigi, žaibiško apiplėšimo scenarijus tokiu atveju iš karto žlugs, nes vagišius, sukėlęs daug triukšmo, bus priverstas pasišalinti neįgyvendinęs savo kėslų, bus sulaikytas saugos tarnybos arba policijos pareigūnų įvykio vietoje.

Atkreiptinas dėmesys, kad norint užtikrinti maksimalų efektyvumą, būtina įrengti signalizaciją, pajungiamą prie saugos tarnybos pulto. Be to, reikalinga naudoti specialius dūžio daviklius, skirtus naudoti stiklui su plėvele. „Nes, jei vagis bus pakankamai įgudęs ir greitas, gali būti, kad sugalvos, kaip išmontuoti suskaldytą lango stiklą. Pabrėžtina, kad plėvelės užtikrina apsaugą nuo žaibiškų vagysčių, kai vagis turi 5-7 minutes, kol ekipažas atvyks į įvykio vietą“, – sako Ž. Vaitkūnienė.

Apsaugo ir nuo sužeidimų

Apsauginės plėvelės yra plačiai naudojamos įvairiuose komercinės paskirties ir viešuose pastatuose, tokiuose kaip prekybos ir biurų centrai, parduotuvės, oro uostai, geležinkelio ir autobusų stotys bei panašūs objektai. Ji reikalinga ne tik turto apsaugai, bet ir apsaugoti žmonių sveikatą nuo nelaimingų atsitikimų, kuomet stiklas skyla ar dūžta.

Dūžtantis stiklas lieka prilipęs prie plėvelės ir apsaugo netoliese esančius asmenis nuo krintančių šukių, kurios gali net stipriai sužeisti, ypač kai kalbame apie mažamečius vaikus.

Yra sukurta ir daugiau įvairias funkcijas atliekančių plėvelių: saugančių nuo saulės spindulių, skirtų automobilių langams ir dekoratyvinių, skirtų interjerui pagyvinti.

Tikra istorija: neseniai į pleveles.lt atstovus kreipėsi privatus asmuo, deja, jau po vagystės. Vagystė buvo žaibiška, atlikta išdaužus I-ajame aukšte esantį stiklą ir iš anksto suplanuota, nes vagys tiksliai žinojo, kad brangenybės laikomos II-ojo aukšto kambaryje.

Finansiniai nuostoliai buvo nemaži, bet nemaloniausias buvo jausmas, kad buvai ir gal tebesi stebimas savo namuose. Vagys buvo kruopščiai viską apgalvoję ir net pasiruošę kopėčias atsitraukimui pro balkoną, jei kas užkluptų. Vagystę patyręs žmogus iškart užsisakė plėvelės klijavimo paslaugą, o jo kaimynas, sukrėstas tokio įvykio, taip pat nedvejodamas pasirinko sprendimą, saugantį nuo tokių nelaimių.

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA