Grįžusi namo pastebėjo, kad prekybos centro svarstyklės – stipriai meluoja | Kas vyksta Kaune

Grįžusi namo pastebėjo, kad prekybos centro svarstyklės – stipriai meluoja

Pirkėjos Onos nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytoja Ona nori įspėti prekybos centruose apsiperkančius žmones būti atidesnius. Itin dėmesį atkreipti ji ragina į duomenis ant susvertų prekių pakuočių, kur nurodomas svoris.

[galerija kiek=””]

Moteris trečiadienį apsipirkinėjo viename iš Kaune Kovo 11-osios gatvėje įsikūrusių prekybos centrų, po vizito ten – liko nemaloniai nustebinta.

„Pažiūrėkite, kaip apgaudinėja pardavėjos, o gal administracija? Pirkau raudonų paprikų: kvite rašoma, kad sveria 1,215 kg, o namuose pasvėriau su elektroninėmis svarstyklėmis – terodo 0,968kg (trūksta 247 gramų); oranžinės paprikos kvite – 0,865, namų svarstyklės terodė – 0,615kg (trūksta 250 gramų). Taip pat pirkau ir dviejų rūšių pomidorų – svoris kvite daug didesnis. Deja, grįžti į parduotuvę negalėjau, nes gyvenu ne Kaune, tačiau įspėju kitus: būkite atsargūs, tikrinkite parduovėse pasvertų prekių svorį, nes, kaip matote, apsveria” ne keliais gramais, o net 1/3 svorio. Pikta”, – situaciją dėstė pirkėja Ona.

Moteris neatitikimą pastebėjo atsitiktinai – kadangi ruošėsi pagal receptą konservuoti daržoves žiemai, jai reikėjo tikslaus kiekio paprikų. Jas pasvėrusi ant kontrolinių svarstyklių namuose, pirkėja iškart pamatė neatitikimą.

Kadangi gyvena ne Kaune, į parduotuvę jau nebegrįžo, o būti budresnius skatina visus kitus pirkėjus.

Pastebėjus panašias problemas patariama kreiptis į parduotuvės darbuotojus arba Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA