Išmokys plaukti 3,5 tūkst. pradinukų | Kas vyksta Kaune

Išmokys plaukti 3,5 tūkst. pradinukų

R. Tenio nuotr.

Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) prie LR Vyriausybės toliau tęsia vaikų mokymo plaukti projektą. Šiems metams skirta 144 tūkst. eurų, už kuriuos bus išmokyti plaukti apie 3500 pradinių klasių mokinių.

2016 metų lėšos bus padalintos pareiškėjams projektų finansavimo konkurso būdu.

„Pernai pradėtas projektas puikiai pasiteisino. Moksleiviai ne tik išmokomi plaukti ir saugiai elgtis vandenyje, tačiau ir pratinami gyventi aktyviai, judėti. Galbūt dalis mokinių susižavės, pasirinks plaukimo treniruotes ir taps garsiais sportininkais“, – sako KKSD generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

Vaikų mokymo plaukti priemonę KKSD įgyvendina atsižvelgdamas į Vyriausybės patvirtintą Vaikų mokymo plaukti bendrojo lavinimo mokyklose programos vykdymo patirtį.

Praktinės plaukimo pratybos vaikams prasidės rugsėjo mėnesį ir tęsis iki gruodžio pabaigos, o kiekvienas projekto dalyvis gaus asmeninį, jo plaukimo lygį liudijantį pažymėjimą.

Daugiametė Lietuvos ir užsienio vaikų mokymo plaukti patirtis ir konsultacijos su užsienio šalių specialistais skatina daugiau dėmesio skirti vaikų mokymo plaukti proceso kokybei.

Todėl šiemet KKSD finansuojamu projektu baseinai bus skatinami sudaryti sąlygas vaikams, baigusiems valstybės finansuojamą 18-os pamokų ciklą, kitų metų pradžioje pratęsti mokymosi plaukti procesą ir dalyvauti 14-oje papildomų pratybų. 32 pratybų ciklas geriau įtvirtintų vaikų įgytus plaukimo įgūdžius pirmame etape.

2015 metais projektui „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje – 2015“ KKSD skyrė 143 500 eurų. Per 2010–2015 metų laikotarpį departamento skirtomis valstybės biudžeto bei projektų partnerių lėšomis buvo apmokyti plaukti ir saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens daugiau nei 15 tūkstančių pradinukų.

Paraiškas šių metų KKSD konkursui galima pateikti iki šių metų liepos 20 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA