Kaune atidaroma Lietuvos valstybingumo 100-mečiui skirta paroda | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaroma Lietuvos valstybingumo 100-mečiui skirta paroda

R. Tenio nuotr.

Antradienį Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje atidaroma paroda, skirta Lietuvos valstybingumo 100-mečiui paminėti.

Šimtas atkurtos Lietuvos metų. Per ilgus dešimtmečius valstybė patyrė daug: laimingi žmonės eidavo į Valstybės teatrą minėti kiekvieno Lietuvos gimtadienio, žiūrėti operos su Kipru Petrausku, traukti liaudiškos dainos linksmose kaimo gegužinėse. Tačiau taip pat vieningai laukė laisvės ilgais okupacijos metais, skubėjo prie Vilniaus televizijos bokšto ir giedojo Tautišką giesmę prie Seimo rūmų lemtingais 1991-aisiais. Laiką iki 100-ojo Lietuvos gimtadienio Kauno miesto muziejus kviečia skaičiuoti kartu.

Parodoje (kuratorė Sigita Žemaitytė) bus galima susipažinti su kiekvienus Lietuvos gyvenimo metus atspindinčiais, simbolizuojančiais ar būtent tada sukurtais ir muziejaus fonduose saugomais eksponatais. Kiekvieni metai iliustruojami trimis eksponatais iš trijų Kauno miesto muziejaus skyrių rinkinių: Kauno miesto istorijos, Lietuvių tautinės muzikos istorijos bei M. ir K. Petrauskų lietuvių muzikos istorijos. Eksponatai savitai atspindi įvairius Lietuvos ir Kauno istorijos etapus, lietuvišką profesionalią ir liaudies kultūrą bei kūrėjus.

Nuolat keičiama paroda, kurios pirmas etapas truks nuo 2016 m. liepos 5 d. iki rugsėjo 26 d., kviečia lankytojus būti aktyvius ir rinkti labiausiai suintrigavusį, prasmingiausią ar tiesiog gražiausią ir labiausiai, jų nuomone, vienus ar kitus metus atspindintį eksponatą. Daugiausia balsų surinkę eksponatai bus eksponuojami 2018 m. 100-ajam Lietuvos gimtadieniui skirtoje parodoje „100“. Šimtas metų – šimtas eksponatų.

Parodos lankymas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA