R.Šimašius tikisi sėkmės Seimo rinkimuose (patvirtinti „Liberalų sąjūdžio” kandidatai) | Kas vyksta Kaune

R.Šimašius tikisi sėkmės Seimo rinkimuose (patvirtinti „Liberalų sąjūdžio” kandidatai)

BNS 2016/07/02 12:10
DELFI nuotr.

Opozicinio Liberalų sąjūdžio vadovas sako, kad partijos Seimo rinkimų sąrašas bus vertas pasitikėjimo – jis tvirtinamas šeštadienį vykstančiame sąjūdžio tarybos posėdyje, kuriame, be to, renkamas rinkimų sąrašo lyderis bei kandidatai vienmandatėse apygardose.

„Po galimų nedidelių korekcijų, kurias sąrašo lyderis kartu su partijos pirmininku gali padaryti, sąrašas ves Liberalų sąjūdį į Seimo rinkimus, kurie manau, bus sėkmingi. Mano supratimu, Liberalų sąjūdis kaip tik eina ir pakankamai ir atsinaujinęs, ir atsijauninęs, pritraukęs naujų jėgų, ir kartu turi tų žmonių, kurie parodė, kad jie gerai gali atstovauti rinkėjų interesams. Manau, sąrašas tikrai bus toks, kuris vertas pasitikėjimo, kad bus atstovaujama tinkamai Lietuvos žmonėms“, – LRT radijui sakė Remigijus Šimašius.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas BNS sakė kandidatuosiantis į sąrašo lyderius, bet norėtų ir rimtos konkurencijos.

Pasak E.Gentvilo, po reitingavimo sąrašo lyderis su partijos pirmininku dar turės teisę perskirstyti 10 proc. balsų, jei manys, jog to reikia.

Norą dalyvauti Seimo rinkimuose Liberalų sąjūdžio sąraše yra pareiškę apie 190 partijos narių ir nepartinių kandidatų. Tarp nepartinių kandidatų yra olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, Lietuvos ambasadorius prie UNESCO Arūnas Gelūnas, žurnalistai Romas Sadauskas–Kvietkevičius ir Gintaras Vaičekauskas, Seimo narė Jolita Vaickienė.

Antra populiariausia partija pastaraisiais mėnesiais buvęs opozicinis Liberalų sąjūdis smarkiai smuko reitingų lentelėse dėl kyšininkavimo skandalo, kai jos lyderis Eligijus Masiulis sulaukė teisėsaugos įtarimų paėmus kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Jei balandį liberalams savo balsą žadėjo apie 15 proc. gyventojų, po gegužę kilusio kyšininkavimo skandalo paskutinės darytos visuomenės nuomonės tyrimų apklausos rodo, kad už Liberalų sąjūdį balsuotų maždaug 3-6 proc. apklaustųjų.

Šiuo metu Liberalų sąjūdis turi 12 atstovų frakciją Seime.

Patvirtinti kandidatai

Partijos frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas vienbalsiai patvirtintas rinkimų sąrašo, kuriame iš viso yra 71 pavardė, lyderiu.

„Liberalų sąjūdžiui ateinančiuose rinkimuose atstovaus patys geriausi liberalų nacionaliniai politikai ir regioniniai lyderiai. Kartu su nepriklausomais ekspertais parengėme ambicingą rinkimų programą. Joje įvardinti svarbiausi darbai, kuriuos liberalai pasiryžę padaryti per ateinančius ketverius metus. Subūrėme stiprią komandą ir esame pasiruošę susigrąžinti žmonių pasitikėjimą liberalams, kovoti už sveiką protą ir toliau aktyviai ginti liberalias vertybes“, – pranešime spaudai sakė partijos pirmininkas Remigijus Šimašius.

Naujamiestyje kandidatuos olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, Senamiestyje – partijos Vilniaus skyriaus Senamiesčio poskyrio pirmininkas Vydutis Šereika, Kauno Centro-Žaliakalnio apygardoje – Lietuvos ambasadorius prie UNESCO, buvęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas, Marių apygardoje – „Smeltės“ progimnazijos direktorius Edmundas Kvederis, Marijampolėje – verslininkas Marius Čeponas, Pietų Žemaitijos apygardoje – Šilalės skyriaus pirmininkas Rolandas Bagdonas, Akmenės-Mažeikių apygardoje – Seimo narys Saulius Bucevičius, Biržų-Kupiškio apygardoje – Biržų poliklinikos direktorius Leonidas Sologubovas, Sėlos apygardoje – verslininkas Linas Juozėnas, Molėtų-Širvintų apygardoje – Molėtų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Karolis Balčiūnas, Prienų-Birštono apygardoje – Prienų rajono savivaldybės tarybos narys Gintautas Bartulis, Vilkaviškyje – Šaulių sąjungos atstovas Egidijus Papečkys, Dzūkijos apygardoje – Alytaus rajono savivaldybės mero patarėjas Ramūnas Bielevičius, Lazdijų-Druskininkų apygardoje – žurnalistas Romas Sadauskas-Kvietkevičius.

Kiti kandidatai į Seimą buvo patvirtinti anksčiau vykusiose partijos tarybos posėdžiuose – iš viso sąraše yra 71 pavardė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA