Liepos 6-ąją – galimybė nemokamai aplankyti Karo muziejų ir išgirsti apie dvarų kultūrą | Kas vyksta Kaune

Liepos 6-ąją – galimybė nemokamai aplankyti Karo muziejų ir išgirsti apie dvarų kultūrą

Karo muziejaus nuotr.

Vytauto Didžiojo karo muziejus liepos 6 dieną lankytojams pristatys parodą „Dvarų relikvijos pasakoja… Nuo kovų iki kovų“, skirtą Dvarų kultūros metams paminėti.

Karo muziejus kviečia lankytojus nemokamai pamatyti ekspozicijas ir parodas (nuo 10 val. iki 17 val.) Taip pat 12 val. muziejaus Sodelyje vyks tradicinė Vėliavos pakėlimo ceremonija, o 17 val. bus galima pasiklausyti proginio varpų muzikos koncerto „Klaipėdos muzikos sąsiuvinis II“.

Parodoje bus galima išvysti keturis svarbius politinius dvarų laikotarpius: 1830 – 1831 m. ir 1863 – 1864 m. sukilimus, 1904 m. tautinio atgimimo ir 1918 – 1923 m. Nepriklausomybės kovų, ir atrasti, kad dvarai visada buvo visuotinės savimonės telkimosi centrai ir juose prasidėdavo svarbios valstybei permainos.

Dvarai siejami ir su prabanga, aukštuomene ir europietiška kultūra, todėl ji tvyros ir parodoje. Lankytojas galės pamatyti autentiškus to meto eksponatus, o įsijausti į XIX a.-XX a. pr. dvasią padės išskirtinis apšvietimas.

Ilgą laiką šalies dvarai buvo vietiniai kultūros centrai. Pasiturinčios giminės turėdavo po keletą dvarų, jų aplinkoje koncentruodavosi ne tik kultūrinis, bet ir ekonominis, politinis, socialinis ir karinis gyvenimas. Karo muziejus rengiamoje parodoje bandys atskleisti būtent karinį dvarų aspektą.

Paroda veiks iki gruodžio mėnesio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA