Norintiems prisijungti prie kibernetinio karo – dar ne per vėlu | Kas vyksta Kaune

Norintiems prisijungti prie kibernetinio karo – dar ne per vėlu

Š. Kubiliaus nuotr.

„Tai vyksta visur. Jie neateina. Jie jau atėjo.“ Tai – ne naujo fantastinio filmo pradžia, o dar tikrai ne visų išbandyto papildytosios realybės žaidimo „Ingress“ pradžia.

Prieš keletą metų pristatytas žaidimas jau spėjo užkariauti visą pasaulį, neaplenkiant ir Lietuvos. Tai – itin patrauklus būdas paįvairinti pasivaikščiojimus ar kaip tik prisiversti išeiti iš namų turint laisvo laiko. Tiesa, pastarojo reikės nemažai – kai žaidimas įtraukia, sunku sustoti ir „grįžti į realybę“.

„Ingress“ istorija – paprasta, bet įtraukianti: Europos mokslininkų komanda atrado paslaptingą materiją, kurios paskirtis ir kilmė nėra aiškios. Dėl šio atradimo, kaip ir visuomet tokiais atvejais, žmonija pasidalijo į dvi stovyklas: vieni – save pavadinę „Apšviestaisiais“ (angl. „The Enlightened“) – naująją materiją palaiko ir siekia užgrobti valdžią, o kiti kovoja už senąją tvarką ir gina žmogiškumą. Jie save vadina „Pasipriešinimu“ (angl. „The Resistance“).

Materija į pasaulį skverbiasi per portalus, kurie gali būti įkurti bet kur – prie paminklų, kavinių, viešojo transporto stotelėse, prie įdomesnių medžių ar kitų objektų. Žaidimo metu būtent jų ir reikia ieškoti žemėlapyje: stiprinti savųjų apsaugą ar bandyti užimti priešų portalą, taip sugriaunant jų planus.

Viską, kas vyksta su jūsų užimtais portalais galima stebėti realiu laiku taip pat yra ir galimybė derinti savo veiksmus su kitais žaidėjais. Tiesa, tai, kad portalas užimtas ir apsaugotas jūsų stovyklos, nereiškia, kad kitą dieną jis jau nebus užvaldytas priešininkų…

„Ingress“ veikia visuose „Android“ ar „iPhone“ įrenginiuose ir yra visiškai nemokamas. Žaidžiant tereikia turėti įjungtą internetą ir vietos nustatymo funkciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA