Kviečia ypatingai švęsti pirmąjį gimtadienį ir kitas šventes | Kas vyksta Kaune

Kviečia ypatingai švęsti pirmąjį gimtadienį ir kitas šventes

Organizatorių nuotr.

Didžiausias Kaune vaikų šventėms ir pramogai skirtas parkas „Vaikystės miestas“ moka nustebinti net visko mačiusius. Pagyrų pelnęs net iš pačio dainininko Andrea Bocelli šeimos lūpų, parko kolektyvas nepaliauja kurti, fantazuoti, planuoti ir organizuoti šventes, kurių akimirkos išliks atmintyje ilgam.

Tarp daugybės pasirinkimų: ypatinga pirmojo gimtadienio pramoga, netikėtai smagios fotosesijos, gardėsių meniu, sudarytas iš drąsos žirnelių, jėgos eliksyro, raganos drebučių ir taip – be pabaigos… Daugiau kaip 500 kv. m. plotą „Žalgirio” arenoje užimantis šeimos pramogų ir kūrybos parkas „Vaikystės miestas“ pretenduoja būti vertinamas, kaip vienas geriausių Lietuvoje.

Paskatino požiūris į vaikus

Vadovė prisimena, kad idėja įkurti vaikų poilsiui, pramogai ir šventėms skirtą parką kilo seniai, kai Lietuva dar vadavosi iš posovietinės valstybės pančių, o visuomenėje vyravo nuomonė, kad vaikams nieko nereikia.

„Tada sugalvojau keisti situaciją, įkurti modernią erdvę visai šeimai su teminėmis pramogų zonomis ir pasaka alsuojančiomis vaišėmis”, – sakė R. Micachienė. Ji iki šiol yra visų „Vaikystės miesto” švenčių idėjų autorė ir režisierė.

Kuria nepamirštamą pasaką

Šiuo metu didžiausias vaikų hitas – fotosesijos su kreida. Jų metu vaikai vaizduojami skrendantys virš miesto, lekiantys oro balionais ar kilnojantys štangas. „Vaikai nesitveria kailyje!”, – mažųjų vertinimus išsakė R. Micachienė.

Nemažiau populiarus ir pirmojo gimtadienio šventimas pagal specialų scenarijų, kurio pagrindinis akcentas – išradingai įrengta speciali 1-ojo gimtadienio fotostudija, kurioje vaiko laukia tortas ir jo tyrinėjimas, stebėjimas, ragavimas. Visas reakcijas pasirengęs užfiksuoti fotografas, o akimirkos neabejotinai vertos atskiro albumo.

Sugalvota ir kitų linksmų ritualų: dovanų teikimo ir torto užbūrimo ceremonija jau daugiau kaip 5-eri metai yra neatsiejami nuo „Vaikystės miesto“ tradicijų. „Su gimimo diena!” dainuoti ištempus ausis, iškišus liežuvį ar šokinėjant ant vienos kojos vaikams niekada nepabosta, o kai nesigauna, tada visi prapliumpa juokais. Pagaliau metas tortui ir kitiems skanumynams: lediniams šokolado šaukšteliams, jėgos eliksyrui, raganos drebučiams bei drąsos žirniukams. Kviečiama smaližiauti kartu su visa šeima.

Gyrė net A. Bocelli šeima

„Vaikystės miestas” per gyvavimo metus spėjo užsitarnauti nuolatinių klientų pagarbą, o tarp jų – ne viena garsi pavardė. 2015 metais čia apsilankė ir komplimentų negailėjo pasaulinės žvaigždės šeima – A. Bocellio gastrolių metu „Žalgirio“ arenoje įsikūrusiame vaikų parke apsilankė žymaus daininko žmona Veronica su dukra.

„Turite kuo didžiuotis: dažnai keliauju su vyru jo koncertinių turų metu. Ir dar neteko lankytis jokioje arenoje, kurioje atlikėjų vaikais renginių metu būtų pasirūpinta specialiai jiems skirtoje erdvėje”,- sakė V. Bocelli.

Skirtingos erdvės 

Vaikų parke yra daugybė skirtingų pramogų, tad ką veikti mažieji čia ras ištisą dieną: galės šokinėti ant batutų, nerti į minkštą putų jūrą, pasimokyti remonto darbų specialioje bazėje „SOS“, nusileisti čiuožyklomis ar lėks rogutėmis nuo didžiausio kalno. Slapti keliukai kvies pažinti sapnų baubo ir lėlių monstrių palėpes, o kino salė – pasimėgauti kokybiška animacija.

„Rojaus paplūdimyje“ bus galima pasipliuškenti didžiausioje kamuoliukų jūroje, pakalbinti maudynių laukiančias lėles ir pabuvoti tikroje „Gelbėtojų stotyje“ ar aplankyti indėnų kaimelį.  Erdvėje išdėstyti integruoti lavinamieji žaidimai, moduliai, įrengtos specialios sienelės smulkiajai ir stambiajai motorikai  lavinti. Čia taip pat žaidžiamas teatras, konstruojama.

Žaidimų erdvėje įrengti vieni geriausių vairavimo simuliatorių pasaulyje, leidžiantys pajusti realų vairavimą „Formulė-1“ automobiliu: prieš save vaikai mato vairavimo kelią, girdi variklio garsą ir jaučia vibraciją taip, kaip tikro važiavimo metu.

Skatina laisvalaikį su šeima

Parko vadovė R. Micachienė pabrėžia, kad labai skatina tėvus laisvalaikį leisti drauge su vaikais, tam čia skirta atskira erdvė suaugusiesiems.

„Nedžiugina statistika, teigianti, kad tėvai su vaikais praleidžia tik 7 minutes per parą. Mes kviečiame kartu pabūti ne tik tą aštuntąją minutę, bet gerokai ilgiau. Norisi, kad tėvai matytų savo laimingų vaikų akis!”, – kalbėjo R. Micachienė. – „Esame ypatingi tuo, jog „Žalgirio“ arenos renginių metu pasirūpiname vaikais: tėveliai pramogauja koncertuose ar krepšinio varžybose, vaikai –„Vaikystės mieste“.

Didžiulė erdvė skirta didelei grupei šeimų su vaikais, tad švęsti galima ir platesniame giminės rate – ne tik vaikai ir tėvai, bet ir seneliai, giminės, draugai. „Kuriame tai, ko niekur kitur nerasite, žinoma, suprantame, kad neišvengsime nuolatinės konkurencijos, bet ji mus verčia pasitempti, ieškoti naujų minčių, keistis dėl vaikų”, – atskleidė parko vadovė.

Ir pakvietė čia apsilankyti ne tik kauniečius, bet ir miesto svečius. „Nes čia visad pilna meilės”, – pabrėžė R. Micachienė.

Atsakinga įmonė

„Vaikystės miestas” – atsakingai į verslą žvelgianti įmonė, 2014 m. ji su Socialinių paslaugų priežiūros departamentu prie LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įgyvendino projektą, kuriuo siekė plėtoti kompleksinių paslaugų prieinamumą šeimai ir vaikui, 2013 metas Ūkio ministerijos apdovanojimuose „Už nuopelnus verslui“ nominuoti „Socialinio inovatoriaus“ kategorijoje.

Šeimos pramogų ir kūrybos parkas „Vaikystės miestas” įsikūręs pirmajame „Žalgirio” arenos aukšte.

Daugiau informacijos: Tel: +370 618 27323, +370 684 46730, internete arba Facebook puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA