Išskirtinis pasiūlymas savaitgalio išvykai – įspūdžių kupina kelionė laivu | Kas vyksta Kaune

Išskirtinis pasiūlymas savaitgalio išvykai – įspūdžių kupina kelionė laivu

Organizatorių nuotr.

Džiuginant geram orui, siūloma savaitgalius leisti ne mieste, o keliaujant po Lietuvą. Kauno regiono turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro direktorius Mindaugas Žiedelis siūlo išbandyti pažintinę kelionę laivu į Birštono kurortą.

[galerija kiek=”8″]

Kelionė laivu „Nemunas“ vyksta kiekvieną sekmadienį, į jį telpa 100 turistų, per dieną vykdomi du reisai į kurortą laivu: rytinis nuo 9 val. ir popietinis – nuo 15:30 val.

Visa diena gamtos apsuptyje

M. Žiedelis pasakoja, kad keliautojams siūloma visa suplanuota diena: 4-ias valandas vyksta plaukimas laivu į Birštoną, kurorte pasiūloma apžvalginė ekskursija arba galima patiems pasirinkti pramogas: išsinuomoti dviratį, segvėjų, aplankyti parką, sanatoriją, baseiną, pasivaikščioti miestelyje, padrybsoti ant žolės, surengti pikniką ar petankės turnyrą. „Pramogų daug”, – tikina M. Žiedelis.

Galiausiai per valandą autobusu grįžtama į Kauną. Taigi, viso išvyka trunka apie 9-ias valandas. Yra galimybė rinktis ir atvirkštinį variantą: į Birštoną iš Kauno vykti autobusu, o į Laikinąją sostinę grįžti laivu.

Nemuno pakrančių lobiai

Kauno marių regioninio parko vyriausiasis specialistas (kraštotvarkininkas – reindžeris) Evaldas Makrickas pasakoja, kad keliautojai plaukdami Nemunu išvys itin vaizdingą maršrutą: Kauno mariose pamatys Pažaislio vienuolyną, Raguolių pušyną Girionyse, Žiegždrių geologinį taką, Kalniškių konglomeratų atodangą, Meilės įlanką Jakštonyse, didžiausią iš visų atodangų Kauno marių regioniname parke – Dovainonių, taip pat žuvingąjį Kapitoniškių iškyšulį, paukščių salas, Kadagių slėnį”, šimtametį pušyną saugantį Dabintos botaninį – zoologinį draustinį, vieną seniausių Lietuvoje – Darsūniškio gyvenvietę.

Pasak E. Makricko, keliauti laivais – atgaivinga rekreacija, padedanti atsigauti po sunkios savaitės. „Ne veltui žvejai sako, kad būnant prie upės, ežero ar jūros – sustoja laikas, pajunti laiko tėkmę, atsipalaiduoji ir tiesiog mėgaujiesi būdamas harmoningos gamtos dalimi”, – sakė E. Makrickas.

Gegužės 22 d. prasidėjęs pažintinių kelionių „Nemunu” sezonas truks iki rugsėjo 4 dienos. Plaukimai vyksta kiekvieną sekmadienį ir papildomai visuotinių švenčių metu: Liepos 6-ąją, per Žolinę.

Dovanoja nuolaidą skaitytojams

Portalas „Kas vyksta Kaune” savo lankytojams parengė staigmeną artėjančiam savaitgaliui – 2 eurų vertės nuolaidos kuponą, kurį galima išnaudoti liepos 3 dienos išvykai laivu Birštonas – Kaunas. Norint įsigyti bilietus šiai kelionei su nuolaida – spausti šią nuorodą. Reikia pasirinkti liepos 3 d. datą, o nuolaidos laukelyje tvirtindami užsakymą, įrašykite: kasvykstakaune.

Bilietus galima įsigyti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA