Pasakų galia: stiprinti tėvų ir vaikų santykius | Kas vyksta Kaune

Pasakų galia: stiprinti tėvų ir vaikų santykius

Organizatorių nuotr.

Daugybė tėvų kasdien sprendžia dilemą, kaip kurti ir išlaikyti gerus santykius su savo vaikais. Jei seniau tam buvo skiriama mažiau dėmesio, dabartiniame laikmetyje vis daugiau tėvų siekia sąmoningo bendravimo su savo vaikais ir ieško veiksmingų priemonių tarpusavio ryšiui stiprinti.

[galerija kiek=”4″]

Harmoningos asmenybės ugdymas neatskiriamas nuo pilnavertiško bendravimo šeimoje. Vienas svarbesnių kokybiško bendravimo aspektų – turiningas ir prasmingas laisvalaikis, kuriam praleisti galima pasitelkti šiek tiek primirštas priemones. Pavyzdžiui, pasakas. Apie tai sąmoningiems tėvams, siekiantiems stiprinti ryšį su vaikais sieks priminti Kaune įsikūręs kino centras „Cinamon“, kuris liepos mėnesį pakvies šeimas į nemokamą pasakų terapijos paskaitą – susitikimą, kuriame suaugusieji turės galimybę įsigilinti į pasakų simbolius, jų prasmę ir terapinę galią.

„Pasakų terapija moko žiūrovą dalintis mintimis, išreikšti nuomonę, plėsti pasaulėžiūrą ir suprasti vienas kitą. Vaikui svarbu turėti draugų, jausti palaikymą ir globą, išmokti įveikti baimes, o tėvai, žinantys pasakų terapijos pagrindus, pasitelkę tam tikras priemones gali padėti vaikui šiuos iššūkius įveikti“, – sako „Cinamon“ vadovė Asta Norvilienė.

Pasakų terapijos susitikimo metu psichologai papasakos kaip filmai, pasakos padeda sustiprinti ryšį su vaikais, kaip taikyti pasakų terapijos metodą ir kuo ši terapija naudinga vaikams.

Anot renginį kartu su kino centru organizuojančios VŠĮ „Psichologinio konsultavimo grupės“ psichologės Gintarės Meslinienės, kiekviena pasaka savo siužete turi užkoduotas žinutes, kurios moko vaiką tam tikros gyvenimiškos patirties, rodo sprendimo būdus, kaip įveikti baimes, sunkumus ir pan.

„Pasakos paruošia vaikus gyvenimui – supažindina, kad yra gerų žmonių ir blogų, kad yra geri darbai ir ne. Augdamas mažylis susipažįsta su pasaulio dėsniais, kai kurie jam atrodo sudėtingi, painūs. Naujose, kritinėse situacijose vaikams kartais tiesiog pritrūksta įgūdžių ir patirties, o pasakos ir filmai tampa saugia erdve, kurioje vaikai susipažįsta, pamato ir net mintyse pasirepetuoja tam tikrus elgesio modelius, kuriuos vėliau pritaiko reikalui esant realiose situacijose. Taip pasaka tampa tikra gyvenimo mokytoja“, – pasakoja psichologė G. Meslinienė.

Pasak specialistės, pasakas labai sėkmingai galima taikyti ir terapiniais tikslais – įveikiant baimes, krizes, blogus išgyvenimus ir net koreguojant vaikų elgesį.

Pasakų terapijos paskaita – susitikimas kino centre „Cinamon“ vyks liepos 12 d., 18.45 val. Norintys renginyje dalyvauti nemokamai kviečiami nuo birželio 30 d. iki liepos 10 d. apsilankyti filme „Didysis gerulis milžinas“, su kurio bilietu dalyvavimas seminare bus nemokamas.

Daugiau informacijos ir registraciją į pasakų terapijos paskaitą – susitikimą rasite čia.

„Didysis gerulis milžinas“ – tai ne tik pamokanti istorija, tačiau ir puikiai pasakų terapijos pagrindus atspindintis filmas. Pagal vieną geriausiai visame pasaulyje vertinamų knygų vaikams „Didysis gerulis milžinas“ sukurtame Steveno Spielbergo filme pasakojama apie mergaitę Sofiją, kuri vieną dieną sutinka milžiną ir su juo susidraugauja. Kartu su naujuoju draugu mergaitė iškeliauja į pavojingą, nuotykių kupiną žygį, kurio tikslas – išvyti piktuosius milžinus ten, iš kur jie atkeliavo.

„Filmo kūrėjai nori suteikti žiūrovui galimybę ne tik gerai praleisti laiką ir linksmai pasijuokti iš kasdieniškų situacijų, bet ir iš šalies pamatyti šiuolaikinei visuomenei svarbius niuansus, vertybių reikšmę, esminius žmogiškuosius poreikius. Filme taip pat vaizdiniais kalbama apie amžinąją gėrio ir blogio kovą ir kiekvieno iš mūsų pasirinkimą, kurią pusę palaikyti“, – apsilankyti filme, o vėliau nemokamai sudalyvauti ir seminare kviečia Asta Norvilienė.

Pasak A. Norvilienės, filmas „Didysis gerulis milžinas“ parodo, kad kinas gali suartinti šeimas lygiai taip pat kaip ir įvairūs žaidimai ar kita kartu atliekama veikla, kurios kino centre „Cinamon“ niekuomet nepritrūksta. Didžiųjų animacinių, šeimos filmų premjerų dienomis čia vyksta daugybė savaitgalio užsiėmimų, žaidimų ar loterijų, kuriose smagu sudalyvauti ne tik vaikams, bet ir tėvams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA