Joninės Jonavoje: alkoholio draudimai – bereikšmiai? | Kas vyksta Kaune

Joninės Jonavoje: alkoholio draudimai – bereikšmiai?

Š. Kubiliaus nuotr.

Ketvirtadienį popiet visi Jonai, Jonės ir Janinos traukė į Jonų respublika vėl tapusią Jonavą.

Tiesa, šįkart Joninės buvo kiek kitokios, mat visoje Jonavos savivaldybės teritorijoje nebuvo parduodami stipresni nei 7,5 procentų alkoholio koncentracijos gėrimai. Portalas „Kas vyksta Kaune“ nusprendė patikrinti, ar tikrai tokių gėrimų nebuvo galima įsigyti ir kaip į tai reagavo žmonės.

Pirmiausiai nusprendėme apsilankyti keliose maisto produktais ir gėrimais prekiaujančiose parduotuvėse. Viename iš prekybos centrų priėjimas prie alkoholinių gėrimų buvo užtvertas gaiviųjų gėrimų dėžėmis. Kalbinta parduotuvės darbuotoja teigė, kad nors niekas atvirai ir nepriekaištavo, kad negali įsigyti stipresnių alkoholinių gėrimų, tačiau nusivylusių veidų matosi nemažai.

Užėjus į kiek arčiau Joninių slėnio esančią maisto prekių parduotuvę, nieko be sidro ir alaus taip pat nebuvo galima įsigyti. Tuo pat metu joje apsipirkinėjusi moteris bandė įtikinti pardavėją, jog stipraus alkoholio jai reikia kompresui, tačiau sulaukė tik frazės „Ne, ne, ne, nejuokaukit. Per televizorių rodė, negalima šiandien…“
Tuo tarpu pačioje Joninių šventėje kalbinti žmonės apie tokį draudimą turėjo skirtingas nuomones. Keletas net nežinojo, jog jis išvis yra. „Nepastebėjau. Rimtai negalima? Na, matot, šiandien iš vakaro ruošiausi, matyt dar negaliojo tada… O čia alaus nedraudžia? Ne? Gerai“, – teigė šventėje kalbintas Jonas.

Su keliais mažamečiais vaikais į šventę atvykusi Lina teigė, jog draudimas – geras, bet naudos iš jo mažai. „Nu pažiūrėkit, kur čia draudžiama kas..? Visi išraudusiais veidais jau, kai kurie ir tiesiai nebepaeina. Nežinau, kas čia kur ir ką draudžia“, – pasakojo ji. Moteris teigė, kad šis draudimas primena prekybos alkoholiu draudimą rugsėjo pirmąją. „Visi nusiperka visko, ko nori, iš vakaro ir viskas. Visiškai nematau prasmės. Va jeigu uždraustų išvis įsinešt į teritoriją ir girtų neįleistų, tada – taip“, – svarstė ji.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog Jonavos rajono savivaldybės taryba gegužės mėnesį pritarė sprendimui, kuriuo buvo uždrausta prekyba stipresniais nei 7,5 procentai alkoholio koncentracijos gėrimais. Šis draudimas galiojo nuo birželio 23 dienos 17 valandos iki 24 dienos 2 valandos nakties.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA