Populiariausių tarpukario Kauno šlagerių koncertinės programos premjeros įrašas | Kas vyksta Kaune

Populiariausių tarpukario Kauno šlagerių koncertinės programos premjeros įrašas

R.Tenio nuotr.

Vakaruose populiari tendencija, kuomet meno kūrėjai savo kūrybai pademonstruoti ieško naujų erdvių ir jomis neretai tampa gamybinės patalpos, prieš savaitę prigijo ir Kaune. Vytauto Didžiojo universiteto Kamerinis orkestras ryžosi drąsiam eksperimentui – surengti koncertą vos prieš mėnesį pradėjusiame veikti milžiniškame alaus daryklos „Volfas Engelman“ sandėlyje.

Istoriškai tarpukariu bravorui priklausiusioje teritorijoje Kauno miesto stoties rajone šalia gamyklos pastatytame naujame sandėlyje jau po kelių dienų bus pradėtos sandėliuoti pirmosios alaus paletės, o kol kas kelioms valandoms ši erdvė užsipildė kokybišku kultūriniu turiniu. Vakarą praleisti sandėlyje, klausantis populiarių tarpukario melodijų ryžosi beveik 400 kviestinių svečių, kurių nesutrikdė netradicinė gamybinė erdvė.

Koncertuoti tokiems pasirodymams nepritaikytoje erdvėje nemenkas iššūkis ir patiems kūrėjams. Tačiau ekspresyvus ir jaunas, naujovių ieškantis VDU Kamerinis orkestras pamatė puikią nišą atkreipti į savo kūrybą dėmesį. Ir ne bet kaip, o pasitelkę tarpukario Kauno aukso amžiaus kultūrinius lobius – populiarius to meto šlagerius.

Portalas „Kas vyksta Kaune” ir Kaune veikiantis alaus bravoras „Volfas Engelman” Joninių proga kviečia prisiminti gražiausias koncerto akimirkomis ir pasimėgauti tarpukario laikų muzika, atliekama gyvai.

Atlikėjai: Vytauto Didžiojo universiteto Kamerinis orkestras, vyriausiasis dirigentas Jonas Janulevičius, solistas Andrius Apšega.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA