Kaune prieš beveik šimtą metų: pristatytas naujas gelžbetonio tilto projektas | Kas vyksta Kaune

Kaune prieš beveik šimtą metų: pristatytas naujas gelžbetonio tilto projektas

R. Tenio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pristato straipsnių ciklą, kuriame bus pateikiamos svarbios tą dieną tarpukariu spaudoje paskelbtos naujienos, kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Birželio 23-ąją prieš 91-erius metus Kaune buvo pristatytas naujo tilto per Nemuną projektas. 

„Inžinierius Pranas Morkūnas yra pristatęs Kauno miesto valdybai naujojo geležies – betoninio tilto per Nemuną projektą. Toksai tiltas projektuojamas yra nuo Prieplaukos gatvės, kame baigiasi Birštono gatvė į Aleksotą ir išeitų ant Veiverių plento toj vietoj, kame dabar tas plentas eidamas žemyn pasisuka į kairę pusę.

Prie statymo tilto šioj vietoj tektų praplėsti ir pakelti Birštono gatvę užvažiavimui ant šio tilto, o iš Aleksoto pusės sumažėtų patsai pasikėlimas kalnan užvažiuojant ant tos pusės Aleksoto aukštumos.

Sulig pateiktos sąmatos, toksai tiltas apseitų apie tris milijonus tris šimtus tūkstančių litų. Tą patį tiltą galima planuoti statyti ir kiek aukščiau Nemuno ties Kanto gatve arba žemiau dabar esančio medinio Aleksotos tilto, kaip jį sujungus su naujai vedama Linksmadvario gatve. Ar šioj ar kitoj vietoj teks statyti toksai tiltas, nes mediniu tiltu bus galima naudotis dar kokie dveji ar treji metai, o patsai šio tilto pastatymas pareikalautų nemažiau dviejų metų.

Miesto valdyba yra nutarusi prašyti Vyriausybės surasti lėšų tam tiltui statyti.“

Taip apie dabartinį Vytauto didžiojo tiltą buvo rašoma 1925 metų birželio 23-iosios dienos „Lietuvos žinių“ numeryje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA