Daugiau kaip 1,5 tūkst. VDU absolventų atsiėmė diplomus | Kas vyksta Kaune

Daugiau kaip 1,5 tūkst. VDU absolventų atsiėmė diplomus

J. Petronio nuotr.

Birželio 20 – 23 dienomis Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vyksta bakalauro ir magistrantūros studijų absolventų diplomų įteikimo šventiniai renginiai.

[galerija kiek=”16″]

Kaip ir kasmet su savo Alma Mater atsisveikina visų VDU fakultetų bakalauro bei magistro studijų absolventai, kurių šiemet universitetą baigė daugiau kaip pusantro tūkstančio.

Nuo rudens VDU Žurnalistikos ir medijų industrijų magistrantūros studijų programoje dėstysiantis Rimvydas Valatka, Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto (PMDF) absolventų diplomų teikimo šventėje sakydamas sveikinimo kalbą, studentams uždavė du pagrindinius klausimus: ko Lietuvos tauta laukia iš absolventų ir kas absolventų laukia Lietuvos tautoje.

„Rinkoje teks būti maždaug iki 2070 metų ir ne kartą grįžti mokytis į universitetą, nes ši aplinka visuomet padeda susivokti kas tu ir kuo dar galėtum būti“, – mintimis su absolventais dalinosi R. Valatka. Žurnalistikos profesionalas, kalbėdamas apie ateities perspektyvas ir savęs pozicionavimą darbo rinkoje, pabrėžė, kad neužtenka, pavyzdžiui, leidiniui „The New York Times“ pateikti gerą tekstą apie save – dar reikia paskambinti savo mamai ir išties pasiklausti, ar tu toks geras, kaip save pristatai.

Studijų metu VDU ne tik suteikia galimybę pagal tarptautinius mainus mokytis 250 universitetuose iš 29 skirtingų šalių, bet ir į savo studijų programas, vykdomas anglų kalba, priima užsienio piliečius iš Kanados, Azerbaidžano, Ukrainos, Gruzijos, Vokietijos,  Nigerijos, Turkijos, Brazilijos ir Pakistano ir Baltarusijos.

VDU išleido ir pirmus absolventus, baigusius šias bakalauro studijų programas: Švietimas ir informacinės technologijos, Italistika ir romanų kalbos, Rytų Azijos šalių kultūra ir kalbos, Vaidyba, Biotechnologijos bei anglų kalba vykdomos Tarptautinės politikos ir vystymo studijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA