Kaune pirmą kartą siaučia „Iron Maiden” | Kas vyksta Kaune

Kaune pirmą kartą siaučia „Iron Maiden”

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kaune pirmą kartą lankosi legendinė britų grupė „Iron maiden”. Įtakinga sunkiojo metalo grupė į „Žalgirio areną“ sukvietė daugybę sunkiosios muzikos gerbėjų.

[galerija kiek=”24″]

Apsirengę firminiais grupės marškinėliais, į koncertą žmonės pradėjo rinktis kelios valandos prieš koncertą.

„Iron maiden” – tai grupė legenda, apdovanota „Grammy”, turinti žvaigždę Holivudo roko šlovės alėjoje ir gyvuojanti jau 41-erius metus.

Muzikantai čia tęsia pasaulines gastroles „The Book Of Souls”. Scenoje griausmą kelia visi charakteringi grupės nariai: įkūrėjas bosistas Steve Harris, dainininkas Bruce Dickinson, gitaristai Dave Murray, Adrian Smith ir Janick Gers bei būgnininkas Nicko McBrain.

Energijos dozė nuo pat pradžių

Kaip ir planuota, koncertas prasidėjo kelios minutės po 21 val. Pirmiausia susirinkusieji dviejuose dideliuose ekranuose išvydo animuotą medžiagą su grupės simboliu monstru Eddie ir lėktuvu, o tuomet scenoje šviesos nukrypo į energingajį grupės lyderį B. Dickinson. Jam vos uždainavus hitą „If eternity shoud fail”, salė pradėjo neįtikėtinai ošti: pritarė dainuodama, šokdama, mojuodama rankomis, trypdama. Šokių aikštelė užsipildė dar iki išgirstant „Iron Maiden” balsus.

Nors arenoje sėdimų vietų nemažai, aikštelėje jau sunku rasti vietos, o su žvaigždėmis šėlstanti minia, kai kuriuos susirinkusiuosius prie scenos, verčia naudoti ausų kištukus.

Grupės lyderis rankų mostais ir žodiniais raginimais siekia išjudinti viršutiniuose parteriuose sėdinčius gerbėjus: „Ei, ko sėdit, pajudam!”

Gerbėjai turi priekaištų garsui

Koncerte kalbinti grupės gerbėjai tikino, kad šįvakar jaučiasi įspūdingai, tačiau iki tobulumo trūksta geresnio garso sureguliavimo. Kalbinta Monika pasakojo, kad lankosi pirmą kartą ir tai viena iš grupių, kurias reikia gyvai pamatyti bent kartą gyvenime: „Tai gyva legenda, džiaugiuosi čia apsilankiusi, vakaras neįtikėtinas”, – sakė ji.

Andrius iš Vilniaus taip pat pritarė, kad šou puikus, išskyrus garsą: „Reikėtų jį pareguliuoti, nes atrodo, kad kriauklę prie ausies būčiau prisidėjęs, prasta akustika, daug foninio garso”, – sakė vaikinas.

Kitas lankytojas Rimas jau ilgai žavisi britų žvaigždėmis, tačiau norėtų, kad šventėje būtų mažiau alkoholio pavartojusių žmonių: „Trūksta kiek tvarkos, nors šou geras.”

Per šiurpūs plakatai Lietuvai

Muzikantai dar prieš įkeldami koją į Lietuvą sukėlė skandalą – buvo aršiai diskutuojama dėl šiurpinančių reklaminių jų plakatų, kuriuose vaizduojamas grupės simbolis monstras Eddie, su peiliu išsipjovęs tirštai kraujuojančią širdį. Ši būtybė lydi grupę jau 36 metus ir puošia kiekvieną „Iron maiden” albumo viršelį. Juos išanalizavusi Lietuvos žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba konstatavo, kad plakatai baugina mažuosius, tad grupė turėjo juos pakeisti. Kaip atskleidė grupės nariai, Lietuva vienintelė iš 38 šalių, kur kilo ši problema, tad skandalas sudomino viso pasaulio žiniasklaidą.

Visgi, scenoje vaizdo inststaliacijose šio zombį primenančio veikėjo neatsisakyta.

Vyrai į pasirodymą Kaune atskrido privačiu lėktuvu iš Vilniaus, kur apsistojo praėjusią naktį. Visa garso, šviesos aparatūra ir scenos technika buvo montuojama daugiau kaip 60-ties darbuotojų. Muzikantai pageidavo asmeninės virtuvės arenoje su vegetarišku meniu, kuriame būtų ir lietuviško alaus.

Pernai rugsėjį išleistas naujausias grupės albumas – 16-asis studijinis. Vos debiutavo pirmoje „topų“ vietoje net 24 šalyse, tarp jų D. Britanijoje, Vokietijoje, Izraelyje, Japonijoje, Meksikoje, Brazilijoje ir kitur. Grupė pardavė daugiau kaip 90 milijonų albumų visame pasaulyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA