Naujos statybos miesto centre sujudino STT agentus | Kas vyksta Kaune

Naujos statybos miesto centre sujudino STT agentus

R.Tenio nuotr.

Paaiškėjo, kad antradienį Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno skyrius krėtė Nacionalinės žemės tarnybos Kauno skyrių dėl sklypo miesto centre. Kaip skelbia naujienų agentūra BNS, tyrime kol kas figūruoja du asmenys, vienas jų – buvęs NŽT direktorės patarėjas Gintaras Jonas Furmanavičius.

„STT tiria, ar buvęs NŽT direktorės patarėjas, pasinaudodamas turėta tarnybine padėtimi, pažintimis ir įtaka, tiesiogiai provokavo suinteresuotą asmenį, taip pat iš jo reikalavo ir susitarė priimti didesnės negu 250 MGL (9,5 tūkst. eurų – BNS) vertės kyšį, skirtą NŽT tarnautojui už galimą poveikį siekiant, kad būtų priimtas suinteresuotam asmeniui naudingas sprendimas“, – antradienį nurodė tarnyba.

Kaip skelbė naujienų portalas 15min.lt, NŽT Kauno skyriuje paimti dokumentai, susiję su sklypu Kaune, K.Donelaičio g. 83, apklaustas žinomas Kauno verslininkas Mindaugas Plūkas. Jo žmona, žinoma verslininkė Edita Plūkienė Kaune yra išrinkta į miesto tarybą pagal visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ sąrašą.

Situaciją žiniasklaidoje paaiškina politikė ir verslininkė, teigianti, kad sklypą su sutuoktiniu įsigijo dar 1999 metais. NŽT ilgai neformavo sklypo ir procesas pajudėjo tik po 7 metų, tuomet ir pasirašyta žemės nuomos sutartis.

Šiame sklype, kuris ilgus metus buvo apleistas, prieš kelis mėnesius prasidėjo naujo pastato statybos, kuriame turėtų būti įrengti biurai ir gyvenamieji butai. Teigiama, kad statybos turėjo prasidėti jau prieš dešimtmetį, tačiau dėl ekonominės krizės darbai nebuvo pradėti.

NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Audrius Gelžinis BNS patvirtino, kad STT lankėsi Kauno skyriuje, kur paėmė vieną valstybinės žemės sklypo Kaune nuomos bylą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA