Socialiai atsakingiems Laisvės alėjos verslininkams – lengvatos | Kas vyksta Kaune

Socialiai atsakingiems Laisvės alėjos verslininkams – lengvatos

R.Tenio nuotr.

Rekonstruojamoje Laisvės alėjoje esančias patalpas valdantys verslininkai, pasirūpinę patogiu neįgaliųjų patekimu į patalpų vidų, gaus dideles žemės arba nekilnojamojo turto mokesčių lengvatas.

Iki Laisvės alėjos rekonstrukcijos pradžios į daugumą patalpų neįgalieji patekdavo per išorėje įrengtus pandusus. Užbaigus kloti granitines plokštes, neįgaliųjų įeigos turės atsidurti patalpų viduje. Tai numatyta rekonstrukcijos projekte.

„Miestas prie pastatų „prives“ granito dangą su atitinkamais nuolydžiais, o už neįgaliesiems pritaikytus įėjimus, kurie turi būti įrengti patalpų viduje, yra atsakingi tų patalpų savininkai“, – pabrėžė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kauno miesto tarybos patvirtintu sprendimu, visiems juridiniams asmenims, pasirūpinusiems neįgaliųjų įėjimu, gali būti suteikiama 50 proc. nuolaida už per pastaruosius metus priskaičiuotus žemės, nekilnojamojo turto arba nuomos už valstybinę žemę mokesčius.

Prašymus suteikti mokesčių lengvatas priima Kauno miesto savivaldybės administracijos Klientų aptarnavimo skyrius. Dėl informacijos apie mokesčių lengvatų taikymą galima kreiptis į Finansų ir ekonomikos skyriaus Biudžeto poskyrio vyr. specialistę Kristiną Liaugaudienę (42 40 14; kristina.liaugaudienė@kaunas.lt)

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA