Penkiolikmetis kaunietis gerina suaugusiųjų plaukimo rekordus | Kas vyksta Kaune

Penkiolikmetis kaunietis gerina suaugusiųjų plaukimo rekordus

Kaunas.lt nuotr.

Prestižinėse neįgaliųjų plaukimo varžybose Berlyne sėkmingai startavęs Saulius Šatinskas įrodė turįs pagrįstų ambicijų tapti vienu pajėgiausių savo sporto šakos atletų. Su bronzos medaliu į Lietuvą grįžusio sportininko artimieji įsitikinę, kad aukšti rezultatai ir Kauno miesto bei šalies vardo garsinimas tarptautiniu mastu būtų neįmanomas be pagalbos.

Vokietijos sostinėje vykusiame neįgaliųjų plaukimo atvirajame čempionate per apdovanojimų ceremoniją į viršų kilo ir Lietuvos trispalvė. 50 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje S. Šatinskas iškovojo trečią vietą ir pelnė bronzą. Maža to, penkiolikmetis pagerino Lietuvos suaugusiųjų rekordą ne tik šioje, bet ir 400 m laisvuoju stiliumi bei 200 m kompleksinio plaukimo rungtyse.

„Jis į baseiną pateko anksčiau nei išmoko vaikščioti, – prisiminė sportininko tėvas ir treneris Alvydas Vygaudas Šatinskas. – Visa tai yra daug metų trukusio atkaklaus darbo vaisius“.

Jaunasis plaukimo talentas varžėsi tarp 450 atletų iš 40 šalių, tarp kurių buvo ir JAV, Japonijos, Kinijos, Australijos bei kone visos Europos atstovai. Kartu su S. Šatinsku į Berlyną vyko ir aštuoniolikmetis alytiškis Dovydas Juodžiukynas. Jis taip pat atstovavo Kaune įkurtam Sveikatos ir integracijos klubui „Sauliukas“.

Pasak trenerio, dar tik dvejus metus neįgaliųjų plaukimo varžybose dalyvaujantis D. Juodžiukynas – perspektyvus sportininkas. Šįkart Berlyne jam geriausiai sekėsi plaukti 200 m nugara, kur aplenkė ne vieną tituluotą varžovą ir finišavo septintas.

„Savo klubo veiklai gavome papildomą finansavimą iš programos „Iniciatyvos Kaunui“. Šias lėšas skyrėme pasirengimui, kelionei į varžybas Vokietijoje ir kitoms dalyvavimo išlaidoms. Antraip ten veikiausiai nebūtume pasirodę. Ketverius metus iš Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos nesame sulaukę jokios pagalbos, o štai Kauno miestas mumis patikėjo ir, regis, nenuvylėme grįždami su medaliu bei trimis naujais šalies rekordais“, – po rezultatyvaus pasirodymo tarptautinėse varžybose kalbėjo A. Šatinskas.

Ilgametis neįgaliųjų plaukimo mokytojas ir treneris savo sūnaus garbei „Sauliuko“ vardu pavadintame klube šiuo metu treniruoja apie trisdešimt neįgalių vaikų iš visos Lietuvos. Didesnioji jų dalis baseine plaukioja sveikatingumo tikslais, o maždaug trečdalis treniruojasi siekdami sporto aukštumų.

Berlyne vykstančiose varžybose kauniečio auklėtiniai pergales skina nebe pirmą kartą. Prieš trejus metus jie į Lietuvą parvežė vieną sidabro ir du bronzos medalius. Pernai Žmonių su fizine negalia pasaulio jaunimo žaidynėse S. Šatinskas iškovojo du aukso medalius, o plaukikė Rugilė Kraujelytė dukart pasidabino bronza.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA