Merginoms – puiki galimybė sportuoti nemokamai | Kas vyksta Kaune

Merginoms – puiki galimybė sportuoti nemokamai

Organizatorių nuotr.

Vasarą daugumai moksleivių išsivažinėjus poilsiauti į užmiestį, prie jūros ar svečias šalis – likusiesiems mieste siūloma neaptingti. Čia kviečia įvairios nemokamos treniruotės, o pirmadienį prie sporto užsiėmimų prisidėjo treniruotės 12-18 metų merginoms.

[galerija kiek=””]

Jas pirmadienį pradėjusi vesti trenerė Erika Burinskaitė tikina, kad treniruotėmis stengiamasi atitraukti paaugles nuo kompiuterių ir paskatinti aktyviai bei naudingai leisti laisvalaikį, juolab, kad paaugliams patartina sportuoti 3-7 kartus per savaitę bent po valandą.

„Išmokti tinkamai sportuoti ir sveikai maitintis itin svarbu paauglėms, kurios per vasarą greitai auga ir keičiasi, tad norima įdiegti sveiką požiūrį į kūną ir save kaip pilnavertę, savimi pasitikinčią asmenybę”, – pasakojo E. Burinksaitė.

Ji susirūpinusi jaunimui iš įvairių medijų kanalų brukamais grožio kulto standartais, dietų pasiūla, jos teigimu, visa tai žaloja dar tik besiformuojančią asmenybę, tad profesionalo patarimai – būtini.

Trenerė atkreipė dėmesį į masinį drastiškų dietų reiškinį: „Dietos laikytis išvis nesveika. Aš prieš jas! Sveika yra teisingai, subalansuotai maitintis, sportuoti ir gyventi be žalingų įpročių”, – sakė E. Burinskaitė.

Užsiėmimų metu dukart per savaitę bus mokoma tinkamai sportuoti, sveikai maitintis, bus ugdomi: vikrumas, protinis aktyvumas, ištvermė, jėga, balansas, koordinacija, eisena, itin didelis dėmesys bus skiriamas tiesiai laikysenai, nes paauglystėje itin pamėgstama vaikščioti susikūprinus. „Tiesi laikysena irgi prisideda prie pasitikėjimo savimi stiprinimo”, – pabrėžė trenerė.

Pasak jos, tikrasis grožis slypi ne išorėje, o viduje, o idealus yra ne kažkieno sukurtus grožio standartus atitinkantis itin lieknas žmogus, o tas, kuris jaučiasi gražiai savo kūne, pasitiki savimi ir gyvenime užsiima tuo, ką mėgsta. Tai – tiesiog laimingas žmogus”, – teigė E. Burinskaitė.

Treniruotės Dainų slėnyje pirmadieniais ir trečiadieniais nuo 12 val. vyks visą vasarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA