Lenktynių trasa Kačerginėje turės naujus vadovus | Kas vyksta Kaune

Lenktynių trasa Kačerginėje turės naujus vadovus

BNS 2016/06/20 09:24
R. Tenio nuotr.

Ruošiamasi steigti naują viešąją įstaigą, kuri valdytų Kauno rajone, Kačerginėje, esančią anksčiau bankrutavusiam Nemuno žiedui priklausiusią automobilių ir motociklų lenktynių trasą.

„Bankrutuojant viešajai įstaigai „Nemuno žiedas“ iškyla šios automobilių sportinės žiedinės trasos valdymo problema, nes tai yra vienintelis Lietuvoje tokio tipo objektas. Todėl manytina, kad racionaliausias sprendimas dėl automobilių sportinės žiedinės trasos tolesnio eksploatavimo būtų naujos viešosios įstaigos įsteigimas“, – rašoma Vidaus reikalų ministerijos rašte.

Vyriausybės projekte nurodoma, kad valdyti trasai būtų steigiama viešoji įstaiga „Nacionalinis žiedas“, kurios dalininkėmis būtų Kauno miesto ir rajono savivaldybės bei Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Vyriausybės. Savivaldybės jau yra pritarusios naujos įstaigos steigimui.

Skaičiuojama, kad nauja viešoji įstaiga iš teikiamų paslaugų per metus gautų apie 100 tūkst. eurų pajamų ir apie 6 tūkst. eurų pelną ir šias lėšas investuotų į trasos ir teikiamų paslaugų gerinimą.

3,5 mln. eurų skolų valstybei turėjęs „Nemuno žiedas “ bankrotą paskelbė pernai gruodį.

Turtas, kuriuo įstaiga disponavo iki bankroto, siekė apie 30 tūkst. eurų, o visa infrastruktūra, kuria naudojosi įstaiga, buvo valdoma pagal panaudos sutartį su Kūno kultūros ir sporto departamentu. Ji ir toliau liko departamento nuosavybe.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA