Kauno regione iki sekmadienio ryto elektros dar neturėjo beveik 7 tūkst. naudotojų | Kas vyksta Kaune

Kauno regione iki sekmadienio ryto elektros dar neturėjo beveik 7 tūkst. naudotojų

BNS 2016/06/19 13:11
Archyvo nuotr.

Sekmadienio rytą be elektros dar buvo likę apie 17 tūkst. vartotojų, skelbia dujų ir elektros skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“.

7 val. duomenimis, Alytaus regione elektros tiekimas buvo sutrikdytas 7,2 tūkst., Kauno regione – 6,8 tūkst., Vilniaus regione – 1,2 tūkst. klientų. Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių regionuose elektros neturėjo po mažiau nei 1 tūkst. klientų.

Įmonė teigia tęsianti penktadienio vakarą ir naktį siautusio škvalo padarinių likvidavimą. ESO per šeštadienį pašalino didžiąją dalį elektros tiekimo sutrikimų, kai dėl gamtos stichijos be elektros buvo likę apie 60 tūkst. bendrovės klientų.

Penktadienio vakarą gamtos stichija daugiausia žalos padarė Alytaus, Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Utenos regionams. Vėliau – naktį iš penktadienio į šeštadienį – gamtos stichija smogė Klaipėdos ir Šiaulių regionams.

Škvalo padarinių likvidavimą apsunkina sudėtingi gedimai: dalyje linijų fiksuojama po kelis gedimus, taip pat buvo atvejų, kai teko keisti gūsingo vėjo nulaužtas atramas. Gedimų šalinimo laikui turi įtakos ir tai, jog kai kuriais atvejais operatyvinės komandos važiuodamos šalinti gedimų susiduria su ant kelio nuverstais medžiais.

„Bendrovė deda visas pastangas kuo greičiau atnaujinti elektros energijos tiekimą likusiems klientams“, – rašoma pranešime.

Pastebėjus gedimus ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti trumpuoju numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA