Premjeras: bus svarstoma galimybė atlyginti audros padarytus nuostolius | Kas vyksta Kaune

Premjeras: bus svarstoma galimybė atlyginti audros padarytus nuostolius

BNS 2016/06/18 16:00
Skaitytojų nuotr.

Vyriausybė, esant poreikiui, svarstys galimybes bent iš dalies padengti patirtus nuostolius toms savivaldybėms, kurių gyventojai patyrė didžiausią žalą, po penktadienį šalyje praūžusios audros ir škvalo sako premjeras Algirdas Butkevičius.

„Pagal šalyje galiojančius įstatymus, tos savivaldybės, kurios dėl audros stiprumo turėjo paskelbti ekstremalią situaciją, turi teisę iš savo rezervų padėti gyventojams, o esant poreikiui, bent iš dalies nuostolius gali kompensuoti valstybė. Tad jei savivaldybės kreipsis dėl galimybės bent iš dalies kompensuoti nuostolius, šie klausimai bus svarstomi Vyriausybėje“, – sako premjeras A.Butkevičius.

Pasak Vyriausybės pranešimo, žalos kompensavimo dydis priklauso ne tik nuo patirtos žalos dydžio, bet ir nuo savivaldybės ar valstybės finansinių galimybių. Lėšos būtų skiriamos iš valstybės rezervo fondo.

Dėl siautusio škvalo šeštadienį vidurdienį elektros tiekimas vis dar buvo sutrikęs maždaug 45 tūkst. vartotojų, pranešė dujų ir elektros skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

[susije_video kurie=””]

Penktadienio vakarą gamtos stichija daugiausia žalos padarė Alytaus, Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Utenos regionams. Vėliau – naktį iš penktadienio į šeštadienį – škvalas smogė Klaipėdos ir Šiaulių regionams.

Šalinti nulaužtų medžių ugniagesiai per parą visoje Lietuvoje vyko apie 300 kartų. Daugiausia iškvietimų buvo Kauno, Vilniaus, Alytaus apskrityse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA