Birželio 18-19 dienos Kaune: nuo silkės torto, iki gatvės cirko pasirodymų | Kas vyksta Kaune

Birželio 18-19 dienos Kaune: nuo silkės torto, iki gatvės cirko pasirodymų

Organizatorių nuotr.

Šį savaitgalį Kaune renginių kiek mažiau, nei įprasta, tačiau jie – ne ką mažiau verti jūsų dėmesio. Bus proga išvysti visko: ir silkės tortų, ir akrobatinių pasirodymų ore bei ant žemės.

Šeštadienį – Kauno aeroklubo 45 metų jubiliejus, tad klubo  nariai kviečia kauniečius ir miesto svečius į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą, kuriame visą dieną vyks aviatorių pasirodymai, o norintys turės galimybę paskraidyti su patyrusiais pilotais. Šventės pradžia 9 ryto, pabaiga numatoma apie 21 valandą.

Nuo 12 valandos visi, mylintys paplūdimį, turėtų keliauti prie Lampėdžio. Čia susirinkusieji švęs vasarą: lauks žaidimai, zumbos treniruotė, akustinis koncertas.

14 valandą poezijos ir akordeono mylėtojai turėtų rinktis Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Panemunės padalino kiemelyje. Čia vyks muzikinė-poetinė popietė “Vasara Panemunėje”, kurios metu skambės ne tik lietuvių, ber ir verstinė prancūzų poezija.

Na o 19 valandą Pažaislio muzikos festivalis kvies visus J. Strauss muzikos gerbėjus pasiklausyti jo kūrinių, atliekamų O. Kolobovaitės, L. Mikalausko ir Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro. Renginys vyks Kauno Jachtklube. Renginio metu bus organizuojamas 5-ojo, 9-ojo ir 12-ojo maršruto troleibusų eismas iki stotelės „Kauno marios“.

Sekmadienį nuo pat ryto Kauno Santakos parke karaliaus žvejai – čia vyks „Žvejo ir žuvies dienos“ renginiai.  Jų tikslas – atkreipti dėmesį į Kauną, kaip upių miestą, kuriant žvejo ir žuvies šventės tradicijas. Organizatoriai žada ne tik žvejų varžybas, bet ir koncertą, pramogas šeimoms ir žuvienės bei rekordinio silkių torto degustaciją.

Na, o jei vidurdienį apsilankysite Kauno senamiestyje, turėsite galimybę išvysti iš Suomijos atvykusios šiuolaikinio cirko trupės pasirodymą. Atlikėjai žada pasirodymą, kupiną skraidymo, akrobatikos, dviprasmiško humoro, absurdo scenų ir saviironijos. Viskas, ką jums reikia padaryti, – sekmadienio vidurdienį klaidžioti Kauno senamiestyje.

Telieka tikėtis, – kad orai nesugadins suplanuotų švenčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA