Nuomonė: kažkam Kaune labai reikia, kad alkoholiu būtų galima prekiauti ir mokykloje | Kas vyksta Kaune

Nuomonė: kažkam Kaune labai reikia, kad alkoholiu būtų galima prekiauti ir mokykloje

Archyvo / D. Ruzgio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad Kauno miesto taryba vasario mėnesį panaikino alkoholio prekybos vietų apribojimus ir pakeitė anksčiau galiojusią tvarką, kai licencijos alkoholio prekybai nebuvo išduodamos vietoms, esančioms arčiau kaip 15 metrų nuo ugdymo įstaigų. Tačiau miesto valdžia nusprendė, kad toks draudimas nereikalingas ir anksčiau galiojusius draudimus panaikino.

Kaip mūsų mieste jau dabar garsiai kalbama, nei viena taisyklė ar nutarimas nėra keičiamas tol, kol jis nėra kažkam reikalingas. Matyt, ne išimtis ir alkoholio prekybos ribojimų taisyklės, kurių naujoje direkcijoje neliko nuo 2004-ųjų galiojusio sprendimo, leidusio alkoholiniais gėrimais prekiauti ne arčiau, kaip 15 metrų nuo ugdymo įstaigų, ligoninių ar maldos namų.

Atrodytų, taisyklės kaip taisyklės, gal kiek ir per mažai metrų, tačiau Kaune nuspręsta šią ribą panaikinti visiškai. Tuo tarpu Seimo nariai netrukus turės svarstyti iniciatyvinės grupės pateiktus alkoholio prieinamumo mažinimo siūlymus, kuriais siekiama įvesti 200 metrų ribojimą. Tačiau, gal Kaune mes neturime alkoholio vartojimo problemos, Kauno moksleiviai į alkoholį net nežiūri? Matyt tokios nuomonės laikosi Kauno politikai, nusprendę panaikinti daugiau nei dešimtmetį galiojusią tvarką ir leidusią barus steigti tiesiog mokyklos kieme.

Keistai šioje situacijoje atrodo Kauno vicemeras Povilas Mačiulis, kuris, kaip skelbė naujienų agentūra BNS, yra vienas iš naujos privačios mokyklos, įsikursiančios buvusio Ryšių istorijos muziejaus patalpose, akcininkas. Kaip tikriausiai žinote, pastatas yra didelis ir čia gali tilpti ne tik biurai, mokykla, bet ir naktinis baras, kuris, suprantama, patalpų valdytojams neš nemenką pelną. Ir tikriausiai didesnį, nei kitos įstaigos. Tačiau, kad jame būtų pilstomas ne pienas, o maišomi alkoholiniai kokteiliai, labai pasitarnauja ir šių metų pradžioje pakeista alkoholio licencijų išdavimo tvarka.

Kol kas nauja licencijų tvarka, o tiksliau naujo naktinio klubo kaimynyste nepatenkinti tik netoli Kauno pilies įsikūrusio klubo atstovai, kurių balsas lyg šauksmas tyruose aprašomas viename Kauno laikraštyje. Prieš naujo klubo kaimynystę Senamiestyje pasisako ir interviu duodantys dvasininkai, tačiau, kaip sakoma, „šunys loja, karavanas eina“.

O taip norėtųsi išgirsti miesto valdžios planus, kaip jie žada mažinti alkoholio vartojimą jaunų kauniečių tarpe, kaip bus bandoma ištraukti vaikus iš prasigėrusių šeimų ar kokią naują savišvietos kampaniją Kauno švietimo ir ugdymo skyriaus specialistai pasiūlys mūsų jaunajai kartai, kad ji vis rečiau atsigręžtų į alkoholinio gėrimo butelį.

Vaidas Pilkauskas, „Kas vyksta Kaune“ redaktorius

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA