Tarptautinę jogos dieną Botanikos sode švęs šimtai jogų | Kas vyksta Kaune

Tarptautinę jogos dieną Botanikos sode švęs šimtai jogų

Organizatorių nuotr.

Birželio 21-ąją, minint tarptautinę jogos dieną, VDU Kauno botanikos sode pirmą kartą vyks masinis jogų renginys, kuriame laukiami įvairaus amžiaus žmonės, net ir nebandžiusieji jogos.

[galerija kiek=”4″]

Keturiose erdvėse: Drugelių pievoje, Elfų miške, Gladiatorių lauke ir Mistinėje Proskynoje 17-20 val. vyks skirtingi jogos užsiėmimai, o šventę užbaigs – draugiškas piknikas.

Joga – tai proto, kūno ir sielos sąjunga, jogą praktikuojančiųjų teigimu – tai kardinaliai gyvenimą keičianti praktika.

Renginyje lankytojai galės dalyvauti įvairiose pamokose ir susipažinti su skirtingomis jogos rūšimis: akrobatine joga, aštanga joga, akių joga, oro joga, kundalini joga, „yin yang” joga bei joga senjorams. Susirinkusieji bus pakviesti dalyvauti universalioje mankštoje jogos pagrindu, sąmoningo kvėpavimo sesijoje ir dinamiškoje meditacijoje.

Renginyje jogą ore pristatysianti instruktorė Kamilė Shakti Šemiotaitė pasakojo, kad  Lietuvoje ši jogos rūšis labiau žinoma tapo nuo 2014 m., jai įkūrus pirmąją jogos ore studiją. „Tai naujo tipo joga, kai tradicinės jogos asanos (su akrobatiniais elementais) atliekamos naudojant pagalbinę priemonę – medžiaginę tamprią juostą. Specialaus pasiruošimo nereikia, pradėti gali visi, norintys pajusti antigravitacinį pojūtį”, – pasakojo K. Šemiotaitė. Ji tikino, kad šis būdas padeda nuraminti protą, gerina laikyseną, stiprina viso kūno raumenis, lavina pusiausvyrą, padeda įveikti vidines baimes ir atgaivina sielą.

Pasak renginio organizatorių – jogos studijos „Buddha on Bike” atstovės Jurgos Bazytės, tądien Kaune bus siekiama pristatyti bene visas jogos rūšis ir studijas, o susidomėjusiųjų skaičius išties nemažas.

„Renginyje laukiame apie 800 žmonių, kviečiame atvykti nieko apie jogą nežinančiuosius, pradedančiuosius ar jau pažengusiuosius, visi pagilins žinias apie jogą ir puikiai praleis laiką išpuoselėtoje, harmoniją skatinančioje gamtoje”, – ragino J. Bazytė.

Ji tikino, kad Botanikos sodas renginiui pasirinktas, nes yra kiek primirštas ir tinkamai neišnaudotas, kaip patraukli  miesto erdvė. „Gaila, kad tokia vertybė stovi pamiršta kauniečių, tad organizuodami šią nemokamą šventę, norime paremti Botanikos sodą, renginio metu reikės įsigyti bilietą į šį sodą”, – sakė J. Bazytė.

Šventę po 20 val. užbaigs jogų piknikas, tad dalyviai raginami atsinešti ne tik kilimėlius jogai, užklotus, bet ir skanėstų bendrai vakarienei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA