Kaune sparnus išskleidė popierinis Vilties angelas | Kas vyksta Kaune

Kaune sparnus išskleidė popierinis Vilties angelas

R. Tenio nuotr.

Antradienį prie Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos sparnus išskleidė Vilties angelo mozaika, sudėliota iš kelių šimtų mažų, popierinių angelų. Instaliacija skirta Gedulo ir vilties dienai įprasminti, panašias dėliones birželio 14 d. dėliojo visos Lietuvos moksleiviai.

[galerija kiek=”4″]

„Vilties angelo” pilietinę iniciatyvą apie 190-yje šalies mokyklų inicijavo tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti sekretoriatas.

Pasak J. Grušo meno gimnazijos istorijos mokytojos Eugenijos Paškauskienės, prie šios akcijos kauniečiai prisidėjo, siekdami tinkamai pagerbti tremties aukas.

Ji tikino, kad angelas simbolizuoja besąlygišką tikėjimą, viltį, globą bei tremtyje saugomus žmones. „Akcija didina pilietiškumą, patriotiškumą, Lietuvos istorijos suvokimą. Gyvų tremtinių juk nedaug jau belikę, tad prieš akciją su abiturientais diskutavome apie ištremtųjų gyvenimus, Sibiro kančias, tėvynės svarbą, tai buvo itin aktualu ir prieš šiandien laikomą istorijos egzaminą”, – sakė E. Paškauskienė.

Pasak mokytojos, mokiniai apie tremtinių istoriją žino pakankamai, noriai tyrinėja ir savo šeimų geneologiją – stengiasi atrasti ištremtų giminaičių pėdsakus. Pašnekovė pasakojo, kad kasmet dėmesys tremtiniams neatslūgsta, šįmet vaikai aktyviai dalyvavo susitikime su tremtiniu Vitalijumi Staugaičiu, žiūrėjo filmą „Prie Lenos žiočių ne savo noru”; praėjusiais metais dėliojo SSRS tremtinių žemėlapį, dar kitais gamino lagaminų instaliaciją, vaizduojančią į tolimus kraštus ištremtus tėvynainius.

Mokyklos atstovai planuoja, kad Vilties angelo mozaika šalia gimnazijos stovės iki pirmo lietaus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA