Kauniečiai domisi, kas per statybos vyksta senamiestyje? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai domisi, kas per statybos vyksta senamiestyje?

Ne vieno kauniečio akį patraukė naujos statybos, vykstančios senamiestyje. Šalia Kauno pilies žiedo griaunami seni pastatai, kurių vietoje išdygs naujas biurų pastatas.

Naujojo Jonavos gatvė 30 pastato  projektas – įspūdingas. Jis bus sudarytas iš dviejų dalių: pirmoji, į gatvės pusę atsukta dalis bus trijų aukštų, o į šlaitą besistiebianti pusė susidarys iš penkių aukštų.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė architektė Gustė Kančaitė, statiniui parinkta raudonų plytų apdaila, kuri neišsiskirs iš aplink esančių statinių.

Taip pat abiejų pastato dalių stogai bus pilnai eksploatuojami, tačiau dar neaišku, kas juose bus, nes dar nėra aiškus nuomininkų sąrašas.

Naujos statybos turėtų palengvinti ir automobilių statymąą šioje vietoje – po naujuoju verslo centru bus įrengtas požeminis garažas, o pastato užnugaryje atsiras stovėjimo aikštelė.

Pasak G. Kančaitės, naujas administracinis pastatas pavasarį jau turėtų veikti pilnu pajėgumu – rudenį bus sudėti apvalinti langai, o žiemą turėtų būti užbaigti vidaus įrengimo darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA