Apetitą sužadino netradicine patiekalų paroda | Kas vyksta Kaune

Apetitą sužadino netradicine patiekalų paroda

R. Tenio nuotr.

Kauno viešbutyje „Park Inn by Radisson Kaunas“ įsikūręs restoranas „Diverso“ sumanė naująjį vasaros meniu pristatyti kitaip. Į pristatymo renginį susirinkę svečiai buvo pakviesti apžiūrėti virtuvės šefų paruoštus patiekalus, lyg paveikslus.

Paveikslų rėmuose valgytojų akims pristatytos patiekalų kompozicijos priminė, kad maistas dažnam mūsų yra ne tik būdas numalšinti alkį, bet ir patenkinti estetikos bei malonumo poreikius.

Fantazijos žaismas lėkštėje

Susirinkę svečiai mielai apžiūrėjo parodą, kurioje išvydo dalį naujojo meniu patiekalų – kelių rūšių salotas, sriubas, karštuosius patiekalus, desertus. Spalvų, formų ir tekstūrų deriniai baltos lėkštės fone priminė drąsaus dailininko potėpius moderniame paveiksle, tačiau skonio receptoriai neužtruko žadinti apetitą.

Restoranas „Diverso” savo meniu atnaujina dukart metuose ir tai susiję su sezoniškumu, kadangi vasarą klientai pageidauja lengvesnių ir gaivesnių patiekalų, o žiemą – skalsesnių ir sodresnių. „Naująjį vasaros meniu apibūdinti tiktų šie pagrindiniai kriterijai: sezoniškumas, šviežumas, lengvumas ir fantazija“, – sako restorano „Diverso” vadovas Tadas Kuisys.

Naujasis meniu yra lengvas ir gaivus, jame daugiau salotų, sezoninių daržovių, žuvies ir jūros gėrybių pateikalų. Mėgstantiems mėsą galima rinktis iš jautienos, vištienos, o taip pat ir žvėrienos patiekalų pasiūlymų. Meniu yra ir nemažai patiekalų vegetarams.

Seka tendencijas

Pasak T. Kuisio, dažniausi šio modernaus restorano svečiai yra užsieniečiai, kurie atvykę visada nori kažko lietuviško. „Tačiau kartu jie yra ir įnoringi lankytojai, ieškantys aukščiausios kokybės ir įmantriai paruoštų patiekalų”, – sakė T. Kuisys. Dienos metu restorane gausu vietinių klientų – kauniečių, kurie taip pat kelia aukštus reikalavimus maisto kokybei ir estetikai, todėl stengiamasi ieškoti naujovių, sekti naujausias kulinarijos tendencijas Lietuvoje ir užsienyje.

Jau aštuntus metus restorane virtuvės šefe dirbanti R. Tamašauskienė teigia, kad jos darbo sėkmę garantuoja sunkus darbas ir aktyvus dalyvavimas profesinėje veikloje. Moteris dalyvauja Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos veikloje, tobulina profesines žinias konkursuose, domisi naujovėmis. „Tačiau svarbiausias mūsų darbo ingridientas yra sunkus darbas, negailint savęs, stengiantis dėl kiekvieno kliento. Kad jam būtų skanu!“, – sako R. Tamašauskienė.

Daugelio naujojo meniu patiekalų gamyboje yra naudojami vietinių ūkininkų produktai, o dalis patiekalų iš naujojo meniu pagaminti apdorojant juos žemoje temperatūroje arba naudojant vakuumo technologiją. „Toks maistas išlaiko daugiau vertingųjų savybių, nei pagamintas įprastais būdais“, – sako R. Tamašauskienė. Paklausta apie patiekalus, kuriuos galėtų rekomenduoti paragauti, šefė neslėpė, kad kiekvienas jų skanus ir kurtas su meile, tačiau jos mėgiamiausiųjų sąraše: jūros šukutės ir baltųjų smidrų sriuba su violetiniais virtinukais.

Kolegos mėgsta pajuokauti, kad virtuvės šefė taip paruošia patiekalus, kad net įgudęs gurmanas ne visad supranta, kuo smaguriauja. „Atrodo, kad lėkštėje patiekiamas baltas, purus sniegas, o paragavus paaiškėja, kad tai – džiovintas aliejus!”, – sako T. Kuisys.

Veikia vasaros terasa

T. Kuisys atkreipia dėmesį, kad ne visi viešbučio „Park Inn by Radisson Kaunas“ svečiai žino apie II-ame konferencijų centro aukšte ant stogo veikiančią erdvią lauko terasą, kurioje galima pasimėgauti privatumu ar praleisti jaukų vakarą draugų kompanijoje.

Taip pat terasą galima užsisakyti privačiam vakarui ar šventei. Viešbutyje yra ir daugiau erdvių, skirtų uždariems renginiams.

Restorane „Diverso” (K. Donelaičio g. 27) galima apsilankyti kiekvieną dieną nuo 11 iki 23 val., dienos pietūs tiekiami nuo 12 iki 14 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA