Oranžiniai dviračiai kauniečių akimis: per brangu, per sunku, per išmanu? | Kas vyksta Kaune

Oranžiniai dviračiai kauniečių akimis: per brangu, per sunku, per išmanu?

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Praėjus jau beveik mėnesiui nuo oranžinių dviračių nuomos Kaune pradžios, portalas „Kas vyksta Kaune“ nusprendė išsiaiškinti, ką kauniečiai mano apie šią paslaugą.

Jau anksčiau rašėme, jog Kauno dviračiai, palyginus su Vilniuje esančiais, turi sudėtingesnę pasiėmimo bei atidavimo sistemą. Tą patį pastebėjo ir kauniečiai. Jie teigė, jog programėlė, skirta šiems darbams, išsijunginėja, ne visuomet atsirakina ar pirmu bandymu užsirakina spyna.

„Labai sunkiai, kartais iš n-tojo bandymo atsirakina spyna. Kitkas daugiau mažiau ok, gal čia specialiai padaryta, kad laiką sugaištum rakindamas ir mokėtum?“ – svarstė jie.

Kitas dalykas, nuvylęs kauniečius, – paslaugos kaina. 3 parų bilietas kainuoja 2,9 euro, mėnesio – beveik 4, o už metinę narystę tenka mokėti 19,9 eurus.

„Manau Kaunui labai reikėjo šios paslaugos. Dviračiai patogūs, naudojimasis paprastas“, – teigė vienas iš paslauga besinaudojančių vyrų. „Minusas, manau, kaina, nes nespėjus grąžinti ir pasinaudojus dviračiu 1 valandą 34 minutes, mokėti 5,15 eurus yra per brangu“, – įspūdžiais dalinosi jis.

Tiesa, atsirado svarstymų, jog tokios kainos – normalu, nes dviračiai skirti ne pasivažinėjimui, o tam, kad greičiau pasiekti kelionės tikslą.

„Normalu, kad tokios kainos. Šitie dviračiai, kaip ir viešasis transportas, skirti nuvažiuoti nuo taško A iki B, o ne 2 valandų pasivažinėjimams“, – teigė portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas. „Todėl ir vis daugiau kainuoja kiekvienas pusvalandis… Norint nemokamai, pasivažinėji pusvalandį, prirakini, ir pasiimi kitą“, – siūlymus, kaip sutaupyti, vardino vyras.

Kauniečiai kaip dviračių trūkumus išskyrė ir skambučio nebuvimą, privalomą išmaniojo telefono turėjimą, nuomos taškų sukoncentravimą centre. Dalis rūpinosi, kad užsieniečiai neturi galimybės naudotis sistema, mat informacija stenduose pateikta tik lietuviškai.

Nors ir matė nemažai trūkumų, kauniečiai vis dėlto džiaugėsi, jog ši paslauga pagaliau atkeliavo į Kauną. „Puiku, kad pagaliau pas mus. Dar nespėjau išbandyti, bet būtinai… kai lyt nustos“, – teigė kalbinta kaunietė. Jos nuomone, svarbu, kad Kaunas pagaliau žiūri į dviračių sportui draugiškas valstybes kaip į pavyzdį.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog oranžiniai dviračiai Kauną pasiekė gegužės viduryje, kuomet pradėjo veikti 50 automobilių ir 20 dviračių nuomos punktų. Didžiausia nuomojamų transporto priemonių koncentracija sutelkta miesto centre, kiti nuomos taškai įrengti Šilainiuose, Žaliakalnyje, Dainavoje, Šančiuose ir Aleksote.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA