Kauno maratono konferencijoje pristatyta išskirtinė taurė | Kas vyksta Kaune

Kauno maratono konferencijoje pristatyta išskirtinė taurė

Likus 4 dienoms iki „Kauno maratono“ oficialiai pristatyta pagrindinės distancijos nugalėtojams skirta skulptoriaus Algio Kasparavičiaus taurė.  Organizatoriai pastebi, kad šiemet kaip niekad daug bėgikų dalyvaus būtent šioje prestižinėje distancijoje ir net trečdalis jų atvyksta iš užsienio.

Į birželio 12 dieną vyksiančio tradicinio „Kauno maratono“ pristatymą atvyko organizatorius Algirdas Pukis, renginio globėjas Virgilijus Alekna, du kart maratono rungties nugalėtojas Aurimas Skinulis, bet ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva, bei skulptorius, taurės kūrėjas Algis Kasparavičius.

„Kauno maratonas tampa vis labiau tarptautiškas. Jei pernai sulaukėme bėgikų iš 20 šalių, tai jau šiuo momentui užsiregistravo dalyviai iš 34 valstybių. Tarp daugiau nei 200 bėgikų iš užsienio bėgs ir ambasadų atstovai. Maratono distanciją įveikti planuoja ir Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda. Toks populiarumas iš užsienio verčia pasitemti į aukštesnį, tarptautinį lygį“, – susirinkusiems pasakojo  renginio iniciatorius Algirdas Pukis, dėkodamas ir bene 250 savanorių komandai.  

Dalyvių patogumui vandens punktai bus įrengti kas 2,5 kilometrus, jose bus ir pirmosios pagalbos punktai. Veiks 15 muzikinių stotelių.

Organizatoriai pastebi, kad jau ketvirtą kartą rengiamo „Kauno maratono“ dalyviai auga ir kartu su renginiu. Pradėję nuo trumpesnių distancijų, jie kasmet renkasi vis ilgesnes. Tai patvirtina ir besikeičiančios populiariausios distancijos. Šiemet pusės maratono dalyvių skaičius pirmą kartą viršija 10 kilometrų distancijos. Tiesa,  organizatoriai pastebi, kad ateina ir nauja pradedančiųjų banga. Itin daug dėmesio sulaukė 1,5 ir 5 kilometrų distancijos.

Renginio globėjas V. Alekna džiaugiasi, kad tai tik pavyzdys, jog Kaunas ir toliau išlieka Lietuvos lengvosios atletikos sostine, kurioje sportu užsiima vis daugiau žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA