Atsakyti reikės ir viršijus 5 km/h | Kas vyksta Kaune

Atsakyti reikės ir viršijus 5 km/h

delfi.lt 2016/06/09 18:43
R. Tenio nuotr.

Prieš metus Seimas priėmė naują Administracinių nusižengimų kodeksą, kuris turėjo įsigalioti po mėnesio. Tačiau ir nukėlus jo įsigaliojimą iki kitų metų, Vidaus reikalų ministerija dokumentą siūlo darkart keisti numatant griežtesnes baudas už greičio viršijimą ir alkoholio vartojimą viešumoje.

Šiuo metu išsisukti su įspėjimu galima greitį viršijus iki 10 km/h. Jei Seimas priimtų siūlomas kodekso pataisas, ši riba sumažėtų iki 5 km/h.

Be to, pagal pateiktą pasiūlymą, nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 5, bet ne daugiau kaip 20 km/h užtrauktų 2 Eur baudą už kiekvieną nustatyto greičio viršytą kilometrą, o pradedantiesiems vairuotojams, ne lengvųjų automobilių ir motociklų vairuotojams – 3 Eur baudą už kiekvieną nustatyto greičio viršytą kilometrą.

Greičio viršijimas daugiau kaip 20, bet ne daugiau kaip 50 km/h užtrauktų 4 Eur baudą už kiekvieną nustatyto greičio viršytą kilometrą, o pradedantiesiems vairuotojams, ne lengvųjų automobilių ir motociklų vairuotojams – 5 Eur baudą už kiekvieną nustatyto greičio viršytą kilometrą.

Taigi, jei patyręs lengvojo automobilio vairuotojas viršytų greitį, pvz., 30 km/h, tuomet jam būtų skirta 120 Eur bauda (30×4=120).

Kaip teigiama projekto aiškinamajame rašte, juo siūloma supaprastinti administracinių nusižengimų, užfiksuotų stacionariais ir mobiliais pažeidimų fiksavimo prietaisais, teiseną.

Siekiama, kad prietaisais užfiksavus ir automatiškai atpažinus valstybinio registracijos numerio ženklus procesiniai dokumentai (protokolas, nurodymas, pranešimas juridiniam asmeniui) būtų įforminami automatiniu būdu (šiuo metu automatiškai atpažįstama apie 50–60 proc. užfiksuotų pažeidimų).

Vidaus reikalų ministerijos Viešųjų ryšių skyrius DELFI informavo, kad dar nėra suskaičiuota, kiek kainuotų šio projekto įgyvendinimas.

Kodekso pataisų projektas Seime registruotas birželio 7 d. Kad pataisos pradėtų veikti, jų svarstymą reikia įtraukti į Seimo darbotvarkę, vėliau parlamentarai už jas turėtų balsuoti tris kartus, o galiausiai jas turėtų pasirašyti prezidentė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA