Feisbuke plinta nauja ataka | Kas vyksta Kaune

Feisbuke plinta nauja ataka

Iš portalo skaitytojos Monikos Tamulaitytės gavome susirūpinusį laišką, ji perspėja feisbuko vartotojus apie naują ataką, keliančią grėsmę šio soc. tinklo vartotojų asmeninių duomenų saugumui.

[galerija kiek=””]

„Antradienį iš artimos draugės gavau prašymą balsuoti paspaudžiant nuorodą bei ten prisijungiant su feisbuko duomenimis, neva taip iš karto yra įskaitomas mano balsas. Kibernetinės atakos vykdytojas, su kuriuo, pasirodo, susirašinėjau, labai operatyviai ir greitai atsakinėjo į mano žinutės. Po kelių valandų iš kelių draugų gavau atsakymus į žinutes, kurių aš nesu siuntusi. Kibernetinis sukčius daugumą išsiųstų žinučių spėjo ištrinti, tad negalėjau pamatyti visų draugų, kuriems buvo išsiųsta žinutė, kviečianti prisijungti su feisbuko duomenimis”, – pasakojo Monika.

Vėliau pastebėjo, kad dalis išsiųstų žinučių yra archyvuotuose pranešimuose.

M. Tamulaitytė perspėja: „Jei kažkas pakliuvo į sukčių spąstus ir paspaudė minėtąją nuorodą, labai svarbu iš karto keisti slaptažodį bei nustatymuose atjungti feisbuko paskyrą nuo kitų įrenginių.” Pasak pašnekovės, tikėtina, kad ši ataka labiausiai pasiekė kauniečius.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA