„Džiaunant“ sofas neapsieita be išmaniųjų technologijų | Kas vyksta Kaune

„Džiaunant“ sofas neapsieita be išmaniųjų technologijų

Š. Kubiliaus nuotr.

Besišypsantys veidai, akustinė muzika, atgijusi legendinė „Orbita“ ir tarp medžių šakų iškabintos sofos, simbolizuojančios apsilankiusiųjų ydas – tai tik kelios Vytauto parke vykstančios iniciatyvos „Padžiauk sofą 2016“ akimirkos.

Jau penktus metus iš eilės kauniečius „džiauti sofas“ kviečiantis renginys tokį pavadinimą gavo neatsitiktinai. Organizatoriai teigia, jog pagrindinis jų tikslas – ne tik atgaivinti Vytauto parką bent vienai dienai, bet ir paskatinti žmones pakilti nuo sofų ir pradėti džiaugtis realiau gyvenimu ir bendravimu su žmonėmis akis į akį.

„Dalyvavau visuose prieš tai vykusiuose renginiuose, bet iki šių metų niekad neprisidėjau prie organizavimo… Šiemet renginys – tikrai didžiausias per visus penkerius metus. Organizuodami stebėjomės rėmėjų, žiniasklaidos dėmesiu, o dabar juokaujame, kad jau reikia pradėt nebeįleidinėt žmonių gal, nes labai jau daug susirinko“, – šypsojosi viena renginio organizatorių Eglė ir pridūrė, jog nuostabu, ką gali padaryti tvirtas tikėjimas idėja.

Viena iš daugiausiai susidomėjimo sulaukusių veiklų „Padžiauk sofą 2016“ metu – meninė instaliacija, kvietusi „džiauti“ sofas drauge su ydomis. Populiariausios – pavydas, pyktis, socialiniai tinklai. Tiesa, nors renginio idėja – atitraukti žmones nuo kompiuterių, televizorių ekranų ir sofų, neapsieita ir be išmaniųjų technologijų. Nemažai dėmesio sulaukė ir viena iš daugelio prie renginio prisidėjusių organizacijų, kuri siūlė išbandyti virtualios realybės akinius ir trumpam pabėgti nuo renginio šurmulio.

Šįmet visų, susigundžiusių iškeisti sofas į pabuvimą parke, taip pat laukė įvairios veiklos: lėkščiasvydis, orientacinis žygis, „lindy hop social“ šokiai, Marko Palubenkos ir grupės „Baltasis Kiras“ koncertas. Susirinkusieji taip pat turėjo galimybę ir apsilankyti senosiose karuselėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA