Kauno aeroklubo gimtadienio metu žiūrovai išvys kvapą gniaužiančią oro akrobatų programą | Kas vyksta Kaune

Kauno aeroklubo gimtadienio metu žiūrovai išvys kvapą gniaužiančią oro akrobatų programą

Organizatorių nuotr.

Pilotus ir akrobatinio skraidymo entuziastus vienijantis Kauno aeroklubas šiais metais švenčia 45 metų jubiliejų, ta proga klubo nariai birželio 18 dieną kviečia į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą.

[galerija kiek=”4″]

Šventėje Klubo nariai demonstruos parodomuosius skrydžius akrobatiniais lėktuvais, sklandytuvais, aviamodeliais, skraidyklėmis, parasparniais, ultralengviasiais lėktuvais. Taip pat vyks šuolių parašiutu parodomoji programa, kariškių parodomieji skrydžiai, 3 lėktuvų grupės akrobatinė programa „Sparnas prie sparno“ – tai ypač sudėtingas sinchroninis akrobatinis skrydis, reikalaujantis didelio meistriškumo ir susiskraidymo.

Renginio svečiai galės išbandyti apžvalginius skrydžius virš Kauno, pramoginius akrobatinius skrydžius ar pasikelti oro balionu, apžiūrėti klasikinių automobilių parodą bei atsigaivinti ar užkąsti maisto mugėje, o vaikai – pašėlti atrakcionų parke.

Čia visą dieną vyks ne tik įvairūs aviatorių pasirodymai – skrydžio svaigulį galės išbandyti susirinkę žiūrovai.

„Pirmieji akrobatiniai skrydžiai po antrojo Pasaulinio karo Kaune buvo atgaivinti tik 1965 metais. Kauno sklandytojų klubo viršininko Aleksandro Jonušo ir Vlado Drupo iniciatyva į Pociūnų aerodromą buvo atskraidinti čekiški akrobatiniai lėktuvai Z-326. Šie lėktuvai greitai buvo praminti ,,zetais”, o pirmieji pilotai, pradėję jais skraidyti – ,,zetininkais”, – pasakoja Kauno aeroklubo vadovas Algimantas Žentelis.

1971 m. Kauno entuziastų pastangomis buvo įkurtas Kauno aviacijos techninis sporto klubas (dabartinis Kauno aeroklubas). Tuomet skraidyti visi važiuodavo į Pociūnų aerodromą, kuriame buvo angaras ir visa aviacinė technika. Čia išmoko skraidyti ir dalyvavo varžybose daug lakūnų, kuriuos dabar galima sutikti Lietuvos civilinėje aviacijoje, Karinėse oro pajėgose, kituose aeroklubuose.

„Akrobatinis skraidymas nuo seno buvo mėgiamas kauniečių. Tai liudija prieškario prisiminimai apie tokius skrydžius S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome, – pasakoja A. Žentelis. – Važiuojant į Pociūnus pro  S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą, kaskart kildavo klausimas, kada mes sugrįšim į šį aerodromą, į šį Lietuvos aviacijos lopšį, kada vėl kauniečiai matys Lietuvos lakūnų skrydžius? Šią svajonę pavyko įgyvendinti tik atkūrus Nepriklausomybę.“

Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA