Kyšininkavimu įtariamas R.Kurlianskis paguldytas į Kauno klinikas | Kas vyksta Kaune

Kyšininkavimu įtariamas R.Kurlianskis paguldytas į Kauno klinikas

BNS 2016/06/06 13:59
DELFI nuotr.

Kyšininkavimu įtariamas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis atsigulė į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninę Kauno klinikas.

R.Kurlianskis yra LSMU tarybos, kuriai atskaitingas rektorius, narys, o LSMU rektorius yra kardiologas Remigijus Žaliūnas.

Klinikų vadovas sakė žinantis, kad R.Kurlianskis gydomas ligoninėje.

„Aš tą esu girdėjęs, tą faktą galėčiau (patvirtinti), bet aš nekomentuosiu daugiau“, – BNS sakė Kauno klinikų generalinis direktorius Renaldas Jurkevičius, kuris yra LSMU tarybos narys.

Kauno klinikų atstovė spaudai Milda Dambrauskienė BNS patvirtino, kad R.Kurlianskis gydomas Kauno klinikų Kardiologijos klinikoje, kuriai vadovauja LSMU rektorius R.Žaliūnas.

„Yra sudarytas tyrimo planas, stengsimės per trumpiausią laikotarpį ištirti, kadangi čia yra dabar matomas ir žinomas žmogus, ir mes atlikę tyrimus galėsime toliau priimti sprendimus“, – BNS teigė R.Žaliūnas.

„Aš manau, kad minimum užtruks tris dienas, o maksimum, pagal dabartinę situaciją prognozuoju, iki penkių dienų“, – pridūrė jis.

R.Kurlianskį pažįsta 10 metų

Rektorius teigė R.Kurlianskį pažįstantis apie 10 metų, verslininkas ir anksčiau yra gydęsis Kardiologijos klinikoje, R.Žaliūnas buvo jo gydančiuoju daktaru.

Šįkart R.Kurlianskio gydančiąja daktare paskirta Diana Pekšienė – Žaliaduonytė, tačiau R.Žaliūnas teigė, jog asmeniškai kontroliuos R.Kurlianskio gydymą, kaip tai daro ir su visais kitais pacientais.

Paklaustas, kodėl R.Kurlianskis pasirinko gydytis Kauno klinikose, rektorius sakė: „Reikia paklausti jo, bet kaip gydytojas aš labai džiaugiuosi, kad mes neskirstome pacientų, ar jam kažkas įvyko, tiesiog mes neturime galimybės atsisakyti, jeigu žmogus pats kreipėsi. Jeigu jis kreipėsi, mums yra prievolė nustatyti, ar tie skundai yra pagrįsti“.

Pasak R.Žaliūno, trečiadienį rinksis LSMU senato kolegija, kuri spręs dėl R.Kurlianskio narystės universiteto taryboje.

Atsakydamas į repliką, jog kartais įtakingi teisėsaugos įtariamieji pas draugus medikus į ligoninę gulasi siekdami vilkinti bylas, LSMU rektorius sakė: „Aš visada sakau, o kas prisimtų atsakomybę, jeigu vienam ar kitam pacientui įvyktų katastrofa, jis žūtų ar dar kažkas, jeigu medikai nesuteiktų pagalbos, tai jūs rašytumėte visai ką kitą. Tai aš norėčiau, kad jūs abi puses matytumėt“.

„Įvertinus visą tą situaciją, normalu, kad tokie procesai žmogui sveikatos nepriduoda“, – pridūrė R.Žaliūnas.

Tuo metu Kauno klinikų vadovas R.Jurkevičius sakė R.Kurlianskį pažįstantis dėl bendro darbo LSMU taryboje.

„Aš nesu bičiulis, aš esu LSMU tarybos narys, ir kadangi R.Kurlianskis taip pat yra tos tarybos narys, tai posėdžių metu esu susitikęs“, – teigė R.Jurkevičius.

Pasak R.Kurlianskio advokato Romualdo Mikliušo, verslininkas serga širdies liga ir dėl jos nuolatos konsultuojasi būtent su medikais Kauno klinikose.

„MG Baltic“ įmonė – universiteto viešųjų pirkimų laimėtoja

Koncerno „MG Baltic“ įmonė „Mitnija“ yra laimėjusi keliolika konkursų, susijusių su statybomis LSMU. „Mitnija“ kartu su statybos įmonėmis „YIT Kausta“ ir „LitCon“ 2014 metais gavo tris 11,08 mln. eurų (su PVM) vertės užsakymus projektuoti ir atnaujinti universiteto pastatus, be to, vien „Mitnija“ pagal 2009-2010 metais pasirašytas sutartis už 12,85 mln. eurų pastatė universiteto „Santakos“ slėnio Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centrą.

„Mitnija“ už 18 mln. eurų statė ir universiteto ligoninės Kauno klinikų traumos ir skubios pagalbos centrą. Be to, Viešųjų pirkimų tarnybos duomenimis, 2015 metais „Mitnija“ yra laimėjusi du universiteto viešųjų pirkimų konkursus: Mokomojo laboratorinio korpuso fasado rangos ir darbo projekto parengimo konkursą, kurio vertė siekia 1,2 mln. eurų, bei Mokslo paskirties pastato atnaujinimo ir lietaus nuotekų tinklų statybos darbų konkursą už 926 tūkst. eurų. Grupėje su kitais tiekėjais „Mitnija“ laimėjo dar keturis konkursus, kurių bendra vertė siekia apie 280 tūkst. eurų.

Teisėsauga įtaria, kad R.Kurlianskis perdavė buvusiam Seimo nariui ir Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui apie 106 tūkst. kyšį. Vykdydama tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnyba taip pat pranešė įtarianti, kad R.Kurlianskis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie veiktų koncerno interesų naudai.

R.Kurlianskiui pradėjus tyrimą buvo paskirta kardomoji priemonė suėmimas 20-čiai dienų, tačiau pirmos instancijos teismas atmetė pakartotinį prokurorų prašymą suimti verslininką dviem mėnesiams. Prokuroras Justas Laucius apskundė šį teismo sprendimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA