Abiturientai laiko privalomą lietuvių kalbos egzaminą | Kas vyksta Kaune

Abiturientai laiko privalomą lietuvių kalbos egzaminą

BNS 2016/06/06 08:09
R. Tenio nuotr.

Pirmadienį vyksta visiems abiturientams privalomas lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas.

Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį egzaminą registravosi laikyti 19 419 kandidatų, mokyklinį – 13 173 kandidatai, nurodo Nacionalinis egzaminų centras.

Mokyklinį egzaminą šiemet laikys 1,852 tūkst., valstybinį – 2,283 Kauno abiturientai.

Tiek valstybiniame, tiek mokykliniame brandos egzamine kandidatai turės atlikti vieną užduotį – parašyti rašinį. Brandos egzaminui bus pateiktos dvi samprotavimo rašinio ir dvi literatūrinio rašinio temos. Taigi bus galima rinktis vieną iš keturių temų. Taip pat abiejų tipų egzaminuose prie kiekvienos temos bus pateikti trys lietuvių literatūros autoriai, kuriais pasirinktinai turės remtis moksleiviai.

Valstybinio brandos egzamino rezultatai bus paskelbti liepos 4 dieną, mokyklinio – birželio 17 dieną.

Lietuvių ir tautinių mažumų mokyklų abiturientai jau kelerius metus laiko suvienodintą lietuvių kalbos egzaminą, bet vertinant tautinių mažumų atstovų darbus leidžiama padaryti daugiau klaidų.

Valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą pernai išlaikė apie 90 proc. abiturientų, kurie mokėsi mokyklose lietuvių mokomąja kalba, ir apie 84 proc. besimokiusiųjų mokyklose tautinių mažumų kalbomis.

2016 metais prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso pateikė 33 tūkst. 710 kandidatų, 2015 metais – 37 tūkst. 279 kandidatai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA