Po savaitės tūkstančiai kauniečių bėgs maratoną | Kas vyksta Kaune

Po savaitės tūkstančiai kauniečių bėgs maratoną

Organizatorių nuotr.

Ketvirtus metus iš eilės bėgimo mėgėjai ir entuziastai antrąjį birželio sekmadienį leis didžiausiame vasaros bėgime „Kauno maratone“.

[galerija kiek=””]

Prieš metus iš Nemuno salos į Rotušės aikštę persikėlusio renginio organizatoriai šiemet tikisi aršios kovos dėl Lietuvos maratono čempiono titulo ir pateikia naujovių dalyviams.

Naujovės dalyviams

„Sprendimas renginio centrą perkelti į Rotušės aikštę pasiteisino su kaupu. Tūkstančių spalvotų bėgikų minia, tarp šimtmečius skaičiuojančių pastatų, muzika, palaikymo komandos ir šventinis šurmulys sukūrė puikią atmosferą. Net ir tvyrojęs karštis nesutrukdė, o šiemet įsiklausę į dalyvių pasiūlymus paruošėme ir keletą naujovių“, – pasakojo renginio organizuojančio „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis.

Pasak organizatorių, šiemet vandens punktai trasose bus išdėstyti kas 2,5 kilometro. Atsigauti po finišo bus galima ne tik specialiose poilsio zonose, bet ir nemokamai atsigaivinti dušuose. Finišavę dalyviai savo rezultatą sužinos netrukus žinute į mobilųjį telefoną.

Šiemet dalyviai kviečiami rinktis iš 5 distancijų: „Prisma“ šeimų 1,5 km bėgimo; „Akademinės kredito unijos“ 5 km; „Švyturio“ „Balto“ nealkoholinio 10 km; Kauno „Akropolio“ pusės ar pilno maratono distanciją. Visų šių distancijų dalyviai po finišo bus apdovanoti renginio medaliais.

Apdovanotos tradiciškai bus ir „Greičiausia politinė jėga“, „Sportiškiausias universitetas“, gausiausiai komandai atiteks „Mero taurė“. Šiemet įsteigta ir nauja „Mokyklų taurė“

„Norime moksleivius, mokytojus ir visą mokyklos bendruomenę paskatinti daugiau dėmesio skirti aktyviam laisvalaikiui ir išbandyti bėgimą. Kad būtų įdomiau dalyvauti, įsteigėme „Mokyklų taurę“, dėl kurios šiuo metu jau varžysis apie 10 mokyklų, – pasakojo organizatorius.

Paaiškės Lietuvos maratono čempionas

„Kauno maratono“ renginio metu paaiškės ir Lietuvos maratono čempionas. Nenuostabu, kad šiemet pastebima itin suaktyvėjusi registracija į šią prestižinę distanciją. Jau šiuo metu užsiregistravusių kur kas daugiau nei bėgo prieš metus, nors registracija suaktyvėja paskutinę savaitę.  Maratono distancijos nugalėtojų šiemet laukia ir išskirtinė Algio Kasparavičiaus kurta taurė. Ją pamatyti visus metus bus galima Kauno rotušėje.

„Panašu, kad birželio 12 dieną sulauksime naujo trasos rekordo. Šiemet aktyviau registruojasi tiek Lietuviai, tiek ir užsieniečiai. Nors jie į Lietuvos čempionus nepretenduoja, bet du kart šios distancijos nugalėtojui Aurimui Skinuliui gali būti šiemet sudėtinga laimėti trečią titulą iš eilės“, – svarstė organizatoriai.

Kauno savivaldybė į renginį pakvietė ir ambasadų bei miestų partnerių atstovus. Į „Kauno maratoną“ atvyksta diplomatai iš Japonijos, Jungtinių Amerikos valstijų, Italijos bei Lenkijos. Tarp jų yra ir maratoną bėgsiantis Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA