Birželio 4-5 dienomis Kaunas dainuos (renginių programa) | Kas vyksta Kaune

Birželio 4-5 dienomis Kaunas dainuos (renginių programa)

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Kaip ir kiekvieną penktadienį, pristatome jums, mūsų nuomone, įdomiausius renginius, kuriuose verta apsilankyti.

Prieš dalinantis renginių programa norime atkreipti dėmesį, jog savaitgalį vyksiančių renginių metu keisis ir viešojo transporto tvarkaraščiai. Po Pažaislio muzikos festivalio sekmadienį iki stotelės „Kauno marios“ vyks 5-asis, 9-asis ir 12-asis troleibusai.

Dainų šventės dalyviai po renginių galės išvykti 1, 5, 13, 14, 15, 16 maršrutų troleibusais ir 6A, 18, 34, 38, 39, 47 maršrutų autobusais. Informacija apie jų važiavimo kryptis bus pateikta pačiuose autobusuose bei troleibusuose.

Na o sekmadienį, birželio 5 dieną, papildomai kursuos 25-ojo, 44-ojo ir 61-ojo maršrutų autobusai, gabenantys kauniečius į Ledos, Vainatrakio ir Karmėlavos kapines.

Informaciją apie orus rasite čia.

Penktadienį 18 valandą prie Motiejaus Valančiaus paminklo Rotušės aikštėje prasidės bėgimas už laisvą, sveiką ir blaivią Lietuvą – trasos ilgis apie 4 su puse kilometro, žadama užtrukti apie 40 minučių.

Nors oficialus maudymosi sezonas jau prasidėjo, Lampėdžio ežero pakrantėje vyks sezono atidarymo šventė, kurios metu nuo 10 ryto bus galima išsinuomoti vandens dviračius, baidares, veiks „Wake up“ vandenlenčių parkas, o vėliau susirinkusių lauks ir kitos pramogos.

Nemėgstantiems gulėti paplūdimiuose, šeštadienį siūlome pradėti aktyviai – 11 valandą visus dviračių entuziastus kviečia rinktis Miesto sode, iš kurio dviračių kolona pajudės link Rumšiškių. Norintys galės prisijungti ir kitose Kauno vietose, mat planuojama važiuoti pro Trijų mergelių tiltą, Palemoną, Neveronis, Praveniškes.

Sekmadienį minėsime tėvo dieną, o šeštadienį nuo 13 valandos turėsime progą atšvęsti ne pirmus metus organizuojamą „Šeimų šventę“ prie Prienų esančiame „Harmony Park“. Šventės vedėjai – Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus ir Marijus Mikutavičius, o organizatoriai žada daugybė pramogų ir konkursų, tad diena tikrai neprailgs.

Nemuno saloje nuo 15 valandos vyks nuo Kauno neatsiejamas „Bike Show Millennium 2016“, kuris prasidės motociklininkų paradu centrinėse Kauno gatvėse. Šeštadienį organizatoriai lankytojams žada kaskadininkų pasirodymus, ekstremalų šou ir kitas pramogas. Sekmadienį kauniečių tradiciškai laukia tradicinis „Auto Show“ ir Kauno ekstremalaus sporto mokyklų pasirodymai.

Šeštadienio vakare Kaune karaliaus muzika – čia 19 valandą prasidės Kauno dainų ir šokių šventė. Dainų slėnyje susirinks apie 2000 dainininkų ir šokėjų, Gytis Paškevičius, Linas Adomaitis, Kristina Siurbytė ir kiti. Žadamas itin įspūdingas renginys.

Sekmadienį – Pasaulinė aplinkos apsaugos diena, kurios proga visi norintys turės galimybę susipažinti su gamta iš arčiau. Nuo 12 valandos bus galima ne tik nemokamai apsilankyti zoologijos sode, bet ir sudalyvauti ten vyksiančiose ekskursijose, pristatymuose ir pramogose.

19 valandą Pažaislio kamandulių vienuolyno kiemelyje skambės pirmieji XXI Pažaislio muzikos festivalio akordai. Viso festivalio metu organizatoriai žada lankytojams daugiau nei 40 koncertų įvairiose erdvėse, kuriose pasirodys ne tik jau pažįstamos muzikos pasaulio žvaigždės, bet ir nauji atlikėjai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA