Kaunas keičiasi: apleista pakrantė virsta nauju mikrorajonu | Kas vyksta Kaune

Kaunas keičiasi: apleista pakrantė virsta nauju mikrorajonu

Organizatorių nuotr.

Praėjusiais metais Vilijampolėje pradėtos naujo kvartalo statybos įgauna pagreitį. Planuojama, kad jau šių metų lapkritį kauniečiams bus atverta dalis sutvarkytos dešiniosios Neries pakrantės priešais Kauno pilį, o gruodžio mėnesį į Brastos gatvės krantinėje statomus butus kelsis pirmieji gyventojai. Tiesa, bent jau kol kas jiems teks sugyventi su šalia vykstančiomis statybomis, kurias pilnai numatoma baigti per artimiausius 10 metų.

[galerija kiek=””]

„Kasdien matydamas bokštinius kranus ir kylančius pastatus aš džiaugiuosi, kartu su visais kauniečiais laukdamas, jog dešinioji Neries pakrantė taps nauju traukos centru bei dideliu postūmiu Kauno vystymuisi. Pradedamos tvarkyti apleistos teritorijos ir namai–vaiduokliai liudija apie didelius pokyčius ir naują etapą Kauno gyvenime. Tai dar vienas žingsnis Kaunui tampant moderniu ir šiuolaikišku miestu“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak „YIT Kausta“ generalinio direktoriaus Kęstučio Vanago, šioje teritorijoje kuriamas modernus kvartalas su viešosiomis erdvėmis: „Tikimės, kad Piliamiestis suteiks postūmį naujo rajono susikūrimui Kaune ir taps nauja mėgstama laisvalaikio erdve kauniečiams. Taip pat viliamės, kad statybos paskatins aplinkinių teritorijų vystymąsi ir tolimesnius nepelnytai užmirštos krantinės tvarkymo darbus“.

Neries pakrantėje bus nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, o dalis nuo potvynių saugančio terasinės konstrukcijos pylimo virs amfiteatru. Nuo jo atsivers panorama į kitame krante esantį senamiestį, santaką ir Kauno pilį.

Projektą planuojama įgyvendinti etapais ir užbaigti iki 2025 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA