Seimo rankose: nesumokėjusiems baudų už KET – apribojimai „Regitroje” | Kas vyksta Kaune

Seimo rankose: nesumokėjusiems baudų už KET – apribojimai „Regitroje”

Kas vyksta Kaune nuotr.

Seimas svarstys siūlymą neišduoti vairuotojo pažymėjimo asmenims, laiku nesumokėjusiems baudų už kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

Ketvirtadienį po pateikimo pritarta tokiam Vidaus reikalų ministerijos parengtam projektui. Už jį balsavo 59 Seimo nariai, vienas buvo prieš, 11 susilaikė.

Asmenims, nesusimokėjusiems baudų už KET pažeidimus, siūloma taikyti ir kitą ribojimą – jie negalėtų savo vardu registruoti transporto priemonių „Regitroje“.

Tokiais būdais ministerija tikisi ne tik skatinti pažeidėjus ieškoti būdų bei priemonių sumokėti baudas, bet ir apskritai motyvuoti žmones vengti daryti pažeidimus.

Lietuvos kelių policijos tarnybos ir Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, 2014 metais policija šalyje išaiškino 409 tūkst. 926 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Už juos 120 tūkst. 61 atveju skirtos baudos, jų suma siekė apie 11 mln. eurų. Sumokėta apie 4,2 mln. eurų baudų.

Ankstesniais metais baudų sumokama buvo dar mažiau: 2012 metais baudų už KET suma siekė 9,1 mln. eurų, išieškota tik 8 proc., atitinkamai 2013 ir 2014 metais buvo išieškota 38 ir 22 proc. paskirtų baudų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA