Namuose į LKL finalo kovą stoję žalgiriečiai sutriuškino Klaipėdos „Neptūną” | Kas vyksta Kaune

Namuose į LKL finalo kovą stoję žalgiriečiai sutriuškino Klaipėdos „Neptūną”

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po šalto dušo Klaipėdoje, kai teko pripažinti Klaipėdos „Neptūno“ pranašumą, antradienio vakarą Kaune atsigriebė ir trečią finalinės serijos mačą laimėjo rezultatu 78:54. Bendras serijos rezultatas 2:1.

Trečio finalinio mačo metu kauniečiai padarė rekordiškai mažą skaičių klaidų – tik penkias.

„Žalgirio” sėkmės atveju, komandos iki LKL finalo pabaigos dar žais mažiausiai dvejas rungtynes. Penktadienį kova kelsis į Klaipėdą, ateinantį pirmadienį sugrįš į Kauno „Žalgirio“ areną. Gali būti, kad tai bus paskutinės finalinės serijos rungtynės.

Rungtynių eiga

Jau pirmos atakos metu klaipėdiečių gynybą nugaros pagalba pralaužė Edgaras Ulanovas, o į Mindaugo Girdžiūno tolimą šūvį metimu iš vidutinio nuotolio netrukus atsakė Jerome‘as Randle‘as – 4:3. Kuomet Edgaras gražiai pastebėjo prie trijų taškų linijos krašte atsilaisvinusį Renaldą Seibutį, atotrūkis didėjo iki 7:3, tačiau staigiai jis menko iki vieno taško – 7:6. Kėliniui persiritus į antrą pusę, pasižymėjo Martynas Pocius ir komandos kapitonas Paulius Jankūnas, bet kitoje aikštės pusėje buvo įskraidinti dar du tritaškiai – 11:12. Nors po krepšiu agresyviai rungtyniavęs Ianas Vougioukas susirinko keturis taškus, „Neptūną“ priekyje po pirmųjų dešimties minučių išlaikė itin sudėtingi, tačiau taiklūs metimai – 15:16.

Pirmas keturias antrojo kėlinio minutes „Žalgiriui“ taškus rinko dvi tolimas bombas iš skirtingų kraštų paleidęs Brockas Motumas – 21:18. Čia pat B.Motumo pavyzdžiu pasekė Lukas Lekavičius, kapitono metimą užtvirtino laiku ir vietoje atsiradęs M.Pocius, o panaudojus komandinį spaudimą ir perėmus iš svečių kamuolį, dėjimu žiūrovus iš vietų kėlė bei antrą Dainiaus Adomaičio minutės pertraukėlę provokavo E.Ulanovas (29:21). Klaipėdiečiai daugiau nei tris minutes nerado priešnuodžių organizuotai šeimininkų gynybai, tuo tarpu prie kito krepšio spurtą iki (18:3) tęsė P.Jankūnas ir B.Motumas – 33:21. Vos tik pakilęs nuo suolo savo indėlį tiek puolime, tiek gynyboje įnešė Vytenis Lipkevičius (37:23), o tašką pirmoje rungtynių dalyje dėjo keturi klaipėdiečių baudų metimai – 37:27.

Po didžiosios pertraukos taikliai iš vidutinio nuotolio atakavo P.Jankūnas, o arčiau krepšio Robertui Javtokui gavus perdavimą „saldainiuką“ iš J.Randle‘o, teliko jį išvynioti – 41:30. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai toliau demonstravo pavyzdinę gynybą ir nepastebimai bėgo į priekį, kuomet šeštąjį tašką įsirašė R.Seibutis, lyderio vaidmens ėmėsi užtikrintai žaidęs J.Randle‘as – 47:30. Kėliniui įsibėgėjus „Neptūnas“ smigo į dar didesnę duobę: patys klaipėdiečiai be taškų rungtyniavo nepilnas septynias minutes, tritaškį smeigęs P.Jankūnas pasižymėjo ir nuostabiu darbu gynyboje (3 perimti kamuoliai), techninę pražangą užsidirbo svečių strategas D.Adomaitis – 53:30. Per likusias dvi minutes abiejų komandų krepšininkai spėjo apsikeisti techninėmis pražangomis, o galingai kėlinuką sužaidę „Žalgirio“ vyrai krovėsi rimtus pamatus prieš lemiamą ketvirtį – 58:36.

Ketvirto kėlinio pradžioje iniciatyvos ėmėsi šešis taškus per pusantros minutės pelnęs R.Seibutis, lyg „ant lėkštutės“ V.Lipkevičiaus perdavimo sulaukė I.Vougioukas – 66:42. Eilinį kartą apvogus varžovus į greitą puolimą nuskuodė R.Seibutis, o naują rekordinės persvaros ribą brėžė, trečią L.Lekavičiaus rezultatyvų perdavimą, iš vidutinio nuotolio įtvirtinęs Vougioukas – 70:43. Įpusėjus kėliniui, rungtynių baigtis nebekėlė abejonių, tad abiejų komandų treneriai į aikštelę metė dar nenaudotus ginklus: vos tik joje pasirodęs tritaškį įskraidino Kasparas Vecvagaras, R.Javtokas darė tai ką geriausiai moka – baudė svečius kalbiu 75:43. Mačo pabaigoje Lietuvos čempionai kiek stabtelėjo, tačiau tai nesutrukdė pasiekti saldaus revanšo ir žengti antrojo žingsnio LKL titulo link – 78:54.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA