Įvertino „Nemuno žiedo” trasą: uždrausta organizuoti renginius | Kas vyksta Kaune

Įvertino „Nemuno žiedo” trasą: uždrausta organizuoti renginius

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė Lietuvos automobilių sporto federacijai adresuotas raštas, kuriame teigiama, kad nuo birželio 1 dienos stabdoma „Nemuno žiedas“ įstaigos vykdoma ūkinė ir komercinė veikla.

UAB „Verslo valdymo ir restruktūrizacijos centras“ rašte teigiama, kad bankroto administratorius, susipažinęs su gegužės 29-ąją pateiktu trasos apžiūros aktu, kuriame nustatyta, kad bankrutuojančios VŠĮ „Nemuno žiedas“ valdoma žiedinių lenktynių trasa neatitinka nustatytų saugumo reikalavimų ir įvertinus, kad nėra lėšų nurodytiems trūkumams pašalinti, išleido įsakymą, kuriuo nutraukiama įstaigos veikla ir atšaukiami visi suplanuoti renginiai.

„Nemuno žiedas” interneto tinklapyje dar anonsuojami artėjantys renginiai, tuo tarpu „Facebook” paskyroje jie pažymėti kaip atšaukti.

„Nemuno žiedo” atstovai teigia, kad bankrutuojančios įstaigos įsipareigojimus ir trasą turėtų perimti naujai sukurta organizacija, kurios steigėjai bus Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybės.

Dar praėjusiais metais Kauno miesto bei Kauno rajono savivaldybių atstovams buvo pristatytas viešosios įstaigos „Nemuno žiedas“ investicinis projektas, kuriame numatyta iš esmės pertvarkyti Kačerginės lenktynių trasą.

Naujajame komplekse buvo planuojama įkurti vairavimo mokymo centrą, kuris būtų vienintelis Kauno-Alytaus-Marijampolės regione, motokroso trasą, kurioje būtų galima surengti ir Europos, ir pasaulio motokroso čempionatus.

„Ketiname įrengti ir modernų kartodromą, kuris suteiktų galimybę jauniesiems sportininkams pradėti automobilių sporto karjerą nuo kartingo vairo. Komplekso lankytojai turėtų galimybę išbandyti savo jėgas pramoginiais kartingais. Ateityje galėtų atsirasti lygumų bei kalnų slidinėjimo trasos“, – tuomet kalbėjo A. Samochinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA