Šią savaitę bus nutarta, kokias PVM lengvatas taikyti Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Šią savaitę bus nutarta, kokias PVM lengvatas taikyti Lietuvoje

BNS 2016/05/30 10:12
Kas vyksta Kaune nuotr.

Valdančiųjų politinė taryba šį ketvirtadienį svarstys pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mažinimo galimybes ir tarsis, kokiems būtiniausiems maisto produktams lengvatinis tarifas galėtų būti taikomas.

„Politinės tarybos posėdis vyks ketvirtadienį, 14.10 val.“, – BNS pirmadienį patvirtino premjero patarėja Auksė Kontrimienė.

Politinių partijų vadovai turėtų apsispręsti, kokio dydžio ir kokiems produktams būtų taikomas PVM. Taip pat planuojama numatyti datą, kada nauji mokesčiai įsigaliotų.

„Darbiečių“ frakcijos vadovas Kęstutis Daukšys BNS teigė, kad PVM mažinimas maisto produktams „yra svarbiausias klausimas“.

„Reikia baigti ir aiškiai susitarti, ką mes darome šitoje vietoje“, – teigė parlamentaras.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra pareiškęs, kad jei lengvatinis PVM tarifas šviežiai ir atšaldytai mėsai nepaskatins mėsos produktų kainų mažėjimo, ši lengvata bus atšaukta.

Keli parlamentarai Seime yra registravę pataisas, kuriomis PVM tarifą siūloma grąžinti į ikikrizinį lygį – iki 2009 metų rudens, kada PVM siekė 18 proc.

Gegužės viduryje nesulaukusių valdančiosios koalicijos partnerių pritarimo, kad būtų sudaryta komisija dėl slaptų pažymų, „tvarkiečių“ iniciatyva politinės tarybos posėdis, kuriame tur4jo b8ti aptariamas PVM mažinimas, buvo atšauktas.

Paskutinė politinė taryba vyko kovo viduryje ir tada buvo sutarta, kad Finansų ministerija pateiks skaičiavimus, kiek biudžetas netektų pajamų dėl siūlomo lengvatinio 5 proc. PVM būtiniausiems maisto produktams nustatymo.

Dabar 5 proc. lengvatinis PVM tarifas taikomas kompensuojamiems vaistams, o 9 proc. – keleivių vežimui, spaudai, knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams, viešbučiams, centralizuotam šildymui. Įprastas PVM tarifas šiuo metu yra 21 proc., jis galioja nuo 2009 metų rudens.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA