Teisėsauga įtaria, kad „MG Baltic“ už kyšius siekė paveikti Darbo partiją | Kas vyksta Kaune

Teisėsauga įtaria, kad „MG Baltic“ už kyšius siekė paveikti Darbo partiją

BNS 2016/05/30 12:24
DELFI nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį paskelbė įtarianti, kad šiuo metu suimtas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad jie veiktų koncerno interesais.

Vykdant tyrimą atliktos kratos V.Gapšio namuose ir darbo vietoje Seime bei keliose „MG Baltic“ įmonėse bei jų vadovų gyvenamosiose vietose.

„Yra ar nėra pareigūnai, nežinau. Žinau, kad pas Vytautą kabinete yra keli jauni vyrai, man nepažįstami, neprisistatė“, – žurnalistams sakė Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Jis taip pat patvirtino, jog V.Gapšys yra savo kabinete Seime. Čia darbą tęsia pareigūnai.

Teisėsauga nenurodo, už kokius konkrečius veiksmus buvo duodami kyšiai.

STT pareigūnai pirmadienį po vidurdienio baigė kratą Seimo nario Vytauto Gapšio kabinete.

BNS žurnalistė pranešė, kad keturi pareigūnai iš kabineto išsinešė kuprinę ir portfelį.

Prokuroras yra priėmęs nutarimą Seimo narį V.Gapšį apklausti specialiuoju liudytoju. Šis statusas suteikiamas esant duomenų apie galimą nusikaltimą, bet nesant galimybės pareikšti įtarimus. V.Gapšys turi teisinę neliečiamybę.

Anksčiau šiame tyrime įtarimai buvo pareikšti Eligijui Masiuliui, kuris atsisakė Seimo mandato ir pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio lyderio pareigų.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį po pietų svarstys prokurorų prašymą pratęsti suėmimą papirkimu R.Kurlianskiui. Anksčiau skirtas 20 dienų suėmimo terminas R.Kurlianskiui baigiasi gegužės 31 dieną, antradienį.

Prokuratūra BNS konkretaus suėmimo termino nenurodė, teigdama, kad tai bus paskelbta prieš prasidedant posėdžiui.

Teismas anksčiau suėmimą skyrė nurodęs, kad tai būtina siekiant užkirsti kelią įtariamajam bendrauti su kitais asmenimis ir taip trukdyti tyrimui.

Gegužės 12 dieną sulaikytas R.Kurlianskis įtariamas papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi. Teisėsauga įtaria, kad jis galėjo perduoti 106 tūkst. eurų kyšį tuometiniam liberalų lyderiui E.Masiuliui.

„MG Baltic“ yra viena didžiausių Lietuvoje gamybos, prekybos, nekilnojamojo turto ir žiniasklaidos įmonių grupė. 72 koncerno valdomos įmonės 2015 metais pasiekė 539 mln. eurų apyvartą, grupėje dirbo beveik 3,7 tūkst. darbuotojų.

R.Kurlianskis eina aukštas pareigas žiniasklaidos priemones valdančiose įmonėse – jis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA