Geriausi Lietuvos kariuomenės pėstininkai – kauniečiai – išvyksta į pratybas JAV | Kas vyksta Kaune

Geriausi Lietuvos kariuomenės pėstininkai – kauniečiai – išvyksta į pratybas JAV

KASP nuotr.

Gegužės 30 d. Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių pagrindu suformuotas būrys – apie 40 karių – išvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas, kur dalyvaus bendrose pratybose su JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos kariais.

[galerija kiek=””]

Daugiau nei savaitę truksiančių pratybų metu lietuviai su sąjungininkais dalyvaus mūšio mieste operacijose, vykdys užduotis miškingoje vietovėje, dalyvaus kovinio šaudymo pratybose.

„Gebėjimas kovoti įvairiausiose aplinkose ir įvairiausiomis sąlygomis, integruojant skirtingas ginkluotės sistemas ir ryšio priemones, naudojant ne gimtąją kalbą, neįprastą taktiką užtikrina karių ir padalinių universalumą ir pranašumą mūšio lauke. Tokios pratybos užtikrina šią sąlygų įvairovę ir neabejotinai yra naudingos tiek mūsų, tiek sąjungininkų kariams“ – sakė Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vidas Grunda.

Lietuvos karių vienetas yra suformuotas KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės pagrindu. Jam taip pat priskirti ir Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai.

Kariai treniruosis JAV Pensilvanijos valstijos Nacionalinei gvardijai priklausiančiame „Indian Town Gap“ mokymo centre, įsikūrusiame centrinėje Pensilvanijos valstijos dalyje.

Lietuvos kariai šioms pratybos ruošėsi jau nuo sausio pabaigos: atnaujino individualius įgūdžius, vykdė užduotis skyriaus sudėtyje, veiksmus apgyvendintoje vietovėje, kitas užduotis. Gegužės pradžioje vykusiose vertinamosiose pratybose Prienų mieste ir rajone į pratybas vykstantys kariai buvo įvertinti, kaip pasiruošę vykdyti iškeltas užduotis.

Tradiciškai į šias pratybas Pensilvanijoje vykstantis padalinys yra formuojamas geriausius pėstininkus parengiančios pajėgų Krašto apsaugos savanorių pajėgų kuopos pagrindu.

2015 m. tokiu vienetu tapo KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės 203 kuopa iš Kauno, parengusi skyrių, kuris laimėjo geriausių 2015 m. KASP pėstininkų skyrių varžybas. Algirdo bataliono kariai laimėjo geriausio 2015 m. Sausumos pajėgų skyriaus varžybas.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai bendrose pratybose Pensilvanijoje su JAV kariais dalyvauja jau penktą kartą. Kariai savanoriai iš įvairių KASP rinktinių pratybose jose dalyvavo 1999, 2008, 2014 ir 2015 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA