Santakos stadione prasidėjo veganiškų piknikų sezonas | Kas vyksta Kaune

Santakos stadione prasidėjo veganiškų piknikų sezonas

Organizatorių nuotr.

Sekmadienį į Santakos stadione esantį paplūdimį susirinko būrelis žmonių su jogos kilimėliais ir dekiais. Čia sezoną atidarė veganiški piknikai ir jogos užsiėmimai.

[galerija kiek=”4″]

Renginį organizavusi jogos mokytoja Ieva Alvidovna pasakojo, kad pikniką sugalvojo ekspromtu, tad gal dėl to į jį susirinko nedaug žmonių, tačiau renginys pavyko: dalyviai noriai meditavo, išbandė specialius kvėpavimo pratimus, praktikavo energizuojančią jogą.

Vėliau visi pusryčiavo, diskutavo apie jogą, meditaciją, žaliavalgystę, sulčiavimą, pasninkavimą, sveikatos niuansus.

Veganai nevalgo gyvūninės kilmės produktų: mėsos, žuvies, kiaušinių, pieno produktų, kai kurie net medaus, o etiniai veganai dar nenaudoja produktų, sukurtų iš gyvūnų odos, vilnos, plunksnų, pūkų ar kailių.

Pusryčiams susirinkusieji pasirinko vaisius, veganišką šokoladą, dribsnius, riešutus ir sėklas. Praeiviai smalsiai stebėjo dalyvius ir šypsojosi, tačiau prisijungti nesiryžo.

I. Alvidovna tikino, kad švari mityba keičia gyvenimą į gerą:

Žmogus tampa geresnis, laimingesnis, išmoksta džiaugtis paprastais dalykais. Atrodo, kad dabar visko pilna, užtenka, o žmonės vis tiek yra nelaimingi. Bet, kai veganiško maisto, meditacijos, jogos pagalba išsivalo kūnas, protas ir vidus – gyventi tampa žymiai lengviau, linksmiau ir paprasčiau”, – sakė pašnekovė.

Ji paneigė mitą, kad mėsos ir žuvies nevalgantys žmonės stinga jėgų:

„Vakar Dubysos regioniniame parke nuėjau 35 km, namo grįžau pakylėta, šįryt kėliausi 5 val. ryto ir kupina energijos vykau vesti jogos. Daug dėmesio skiriu sportui: nuolat minu dviratį, kasdien atlikinėju jogos pratimus, dar prižiūriu daržą, bet energijos man netrūksta”, – sakė I. Alvidovna.

Jos teigimu, vargu ar gerai, jei žmogus vegetaras, bet jo mityba nepilnavertė: vartoja nesveiką greitąjį maistą, valgo pusfabrikačius, bandeles, traškučius. Moteris patarė įsiklausyti į savo vidų ir maistą rinktis intuityviai.

Sekantis veganiškas piknikas Kaune vyks birželio 19 d., Santakos stadione, taip pat planuojami reguliarūs piknikai Vilniuje, informacija.

Jame, pasak organizatorių, laukiami žmonės, kurie norėtų savo gyvenime kažką paskeisti, tapti sveikais ir laimingais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA