Šančių gyventojus Kaimynų dieną subūrė fotosesija buvusiame caro laikų kopūstų sandėlyje | Kas vyksta Kaune

Šančių gyventojus Kaimynų dieną subūrė fotosesija buvusiame caro laikų kopūstų sandėlyje

Jono Danielevičiaus nuotr.

Nuo europiečių, kurie gegužės 27 d. mini Kaimynų dieną, stengėsi neatsilikti ir kauniečiai. Visą savaitgalį kaimynai buvo raginami susitikti, geriau susipažinti, pakviesti vienas kitą į svečius, padiskutuoti apie kaimynystėje kylančias problemas.

Siekiant suburti  Žemuosiuose Šančiuose gyvenančius kaimynus, šeštadienį prie bendruomenės iniciatyvoms skirto ryškiaspalvio „Šančių kiosko”, vyko vietinių senturgis.

Vakarėjant Suomių ir Kranto 16-osios gatvių sankirtoje esančioje erdvėje, kur XIX a. veikė Kareivinių komplekso sandėlis daržovių saugojimui, surengta linksma šventė visai šeimai – „Kopūstų lauke”. Ji sutraukė apie 80 gyventojų.

Rinkosi į „fotosalioną”

Į renginį gyventojai skatinti atvykti su šeimomis, vaikais bei, žinoma, kaimynais. Renginyje susirinkusieji ne tik bendravo, klausėsi koncerto, žiūrėjo Čarlio Čaplino filmus ir to meto animaciją, bet ir fotografo „Jono Danieleviciaus ir Co fotosalione” turėjo galimybę įsiamžinti su retro rekvizitais ir iškart gauti atspausdintas nuotraukas. Fotostudija įrengta kiek neįprastoje vietoje – buvusiuose cariniuose kopūstų sandėliuose.

„Renginys puikiai pavyko, reikėtų daugiau tokių kaimyniškų pasibuvimų”, – sakė fotografas J. Danielevičius. Jis atskleidė, kad tądien padarė nedaug, apie 30 nuotraukų, esą daug laiko užėmė preciziškas drabužių ir aksesuarų priderinimas, tad labai pravertė dizainerės Jolantos Rimšelienės ir fotografės Daivos Mikuckaitės bei Dainės Rinkevičiūtės pagalba.

Įsiamžinti šančiškiai dažniausiai norėjo vieni arba su šeimos nariais.

Skanavo blynų ir kakavos

Mažieji šventės metu krykštavo gaudydami muilo burbulų purslus, žaidė įvairius žaidimus, o šančiškis Kazimieras Bliumkys kepė ir dalino gardžius čirvinius blynus, gamintus pagal senovinį receptą, kartu pasiūlė ir saldžios kakavos.

Vakare M. Petrausko muzikos mokyklos auklėtiniai ir jaunieji Ž. Šančių muzikantai čia surengė gyvos muzikos koncertą.

„Ore tvyrojo XX a. trečiojo-ketvirtojo dešimtmečio atmosfera, skambėjo džiazas, vaikai grojo pagal tų laikų nebylaus kino tradicijas. 2016-ieji yra bendruomenių metai, tikriausiai, todėl gražios iniciatyvos yra palaikomos bei skatinamos”, – sakė Kauno M. Petrausko muzikos mokyklos mokytoja Rūta Varnienė.

Kaimynų dienos nuotraukomis feisbuke pasidalinę gyventojai, turėtų šalia jų uždėti žymą #‎kaimynudiena‬.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA