Riaumojantys baikeriai atidarė devintąjį sezoną | Kas vyksta Kaune

Riaumojantys baikeriai atidarė devintąjį sezoną

J. Danielevičiaus nuotr.

Šeštadienį, devintą kartą vykstančių Baikerių naktų” metu, Kaune atidarytas naujasis baikerių sezonas.

Sutraukė tūkstančius baikerių

Į prekybos miestelį „Urmas” rinkosi motociklininkai iš visos Lietuvos, ne tik priklausantys klubams, bet ir pavieniai. Organizatorių skaičiavimu, šventė, įskaitant ir vakarinę dalį Jadagonyse, sutelkė apie porą tūkstančių motociklininkų.

Dieninėje programoje buvo galima stebėti motociklų figūrinio važiavimo ir super enduro – važiavimo per įvairias kliūtis: rąstus, tramplinus, rampas, automobilio kėbulą ir kitas dirbtines kliūtis, varžybas.

Vilioja greitis

Vienas iš renginio organizatorių, motociklininkų klubo „Forever Free MCC” narys Saulius tikino, kad šventė kasmet tradiciškai sutraukia greitį ir adrenaliną mėgstančius žmones.

„Laisvė, draugų kompanija, greitis. Baikeriai – tai gyvenimo būdas”, – sakė Saulius, pridūręs, kad pats dabar važinėja su motociklu, kuris greit netraukia.

„Motociklininkas, motomanas, motobrolis, motosesė – tai žmonės, kurie dievina jausmą, važiuodami motociklu, bendravimą su tuos pačius interesus turinčiais žmonėmis, greitį, kelionę, į jokius rėmus baikerio neįdėsi: nėra nei amžiaus, nei lyties, nei profesijų cenzo”, – sakė baikerė Agnė Ruminaitė – Ristūnė

Visi renginyje kalbinti baikeriai sutarė, kad būtent greitis yra tas komponentas, kuris ragina prie riaumojančio motociklo sėsti vėl ir vėl.

Įprastame gyvenime gydytoja – patologe dirbanti Agnė Ruminaitė – Ristūnė pasakojo, kad motociklus tiesiog dievina, dažnai dalyvauja varžybose Lietuvoje ir užsienyje.

„Nemeluosiu, kai išlekiu į tiesų kelią – paspaudžiu, patikrinau, kiek traukia mano motociklas – 225 km, nors tą reikėtų daryti specialioje trasoje”, – prisipažino baikerė.

Pirmiau išmokti, o tada demonstruoti

Mergina vadovaujasi svarbia taisykle – žinoti, kad važiuojant motociklu, tavęs gali niekas nepastebėti, tad kaskart ji sutelkia maksimalų budrumą.

Visgi, atsargumas kelyje saugo ne visad, mergina kartą autostradoje susidūrė su stirna, laimei, liko gyva.

„Dėl visa ko, apsidraudžiau gyvybę, vairuodama šalia savęs visad turiu ir talismaną”, – sakė A. Ruminaitė-Ristūnė.

Kitas šventėje sutiktas baikeris, turintis daugiau kaip 40 m. motociklininko stažą – Artūras Macijauskas – Kaimietis teigė, kad baikeriu tapo dar 1974 m. Priežastis buvo rimta – tuomet tai buvo vienintelė prieinama transporto priemonė. Vyras net prisimena pirmąjį motociklą – „Tula”.

Šiuo metu vairuoja „Honda”, per dieną nurieda ir 900 km, bet diskomforto nejaučia, kelionė esą patogi.

„Esu saugaus važiavimo šalininkas, naujiems baikeriams, kurie paspaudžia greičio pedalą galima pasakyti tik tai: pirmiau išmokite važiuoti, o tik paskui važiuokite. Kai mokės, jau nebesinorės lėkti, o jei adrenalinas drasko, gal geriau šokinėti parašiutu ar užsiimnėti kitu ekstremaliu sportu, kuris kels mažiau pavojaus sau ir kitems?”, – svarstė A. Macijauskas-Kaimietis.

Vakaras – Jadagonyse

Vakarinė renginio dalis po 16 val. persikėlė į Jadagonis. Į šią Kauno r. gyvenvietę judėjo stulbinanti motociklininkų kolona.

Jadagonyse ant scenos lipo Kauno roko muzikos atstovai – grupės „Ellse“, „Huge soul“, „Tyčia“ ir „Wolfsome“.

Čia vyko ir tarptautinis „MMA Jiu-Jitsu Fight 11“ turnyras „Baikerių naktys 2016“ taurei laimėti, žiūrovai stebėjo lietuviškų ristynių klubo „Janda“ pasirodymą, dresuotų šunų pasirodymą, vairavimo įgūdžius kiekvienas galėjo pasitikrinti motociklų orientacinio ralio varžybose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA